enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5011
EURO
34,7241
ALTIN
2.486,93
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C

Urfa’da ekmeğe şimdilik zam yok

Urfa’da ekmeğe şimdilik zam yok

Urfa’da ekmeğe şimdilik zam yok
07.12.2022 08:18
0
A+
A-

TMO’nun fabrikalara ucuz ekmek için verdiği buğday desteğini çekmesinin ardından un fiyatlarında artış gözleniyor. Şanlıurfa’da ekmeklik unun çuvalı 370 liraya çıktı. Fırıncılar artan maliyetlerden dolayı ekmeğin fiyatının zamlanmasını istiyor ama Şanlıurfa Fırıncılar Odası’nın gündeminde şimdilik zam yok. Oda Başkanı Mehmet Emin Karaatlı, “Asgari ücretin ne olacağı belli değil. Sigorta birimlerinin ne olacağı belli değil. Çevre illerde ekmek 4,5-5 lira. Ben Urfa halkını sıkıntıya sokmam, en asgari şekilde olacak” dedi.

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin geçtiğimiz günlerde fabrikalara ucuz ekmek için verdiği buğday desteğini çektiği belirtildi. Bunun yansıması un fiyatlarında kendinde gösterdi. Şanlıurfa’da ekmeklik unun çuvalı 370 liraya çıktı. Un bayileri yakın zamanda fiyatların daha da artabileceğini belirtiyor. Fırıncılar da maliyetlerin artmasından dolayı 3,5 lira olan ekmeğin ücretinin artmasını istiyor. Şanlıurfa Fırıncılar Odası’nın gündeminde ise yılsonuna kadar zam yok.

BİHA’nın görüştüğü kent merkezinde uzun yıllardır un bayiliği yapan Ali Gülhan, baklavalık unun çuvalını 420, ekmeklik unun çuvalını ise 370 liradan sattıklarını kaydetti.

GÜLHAN: YÜKSELİŞ OLACAK, KESİN

“Bu fiyatlar yılbaşından sonra yükselecek, bize gelen duyumlar öyle” diyen Gülhan, şunları söyledi:

“Unu sabit aldığımız fabrikalar var. Fiyatlarda yükseliş olacak, kesin. Bu durumdan da fırıncılar zarar görecektir. Un fiyatı yükselirse direkt ekmek fiyatı da etkileniyor. 7-8 ay önce TMO açıklama yaptı, unlar yükselmişti. 470- 480 arasına gelmişti. Fırıncılar bu duruma tepki gösterince TMO un fiyatlarının tekrardan düştüğünü açıkladı. Fırıncılar çok zorlandı o dönemde.”

“TEMENNİMİZ YÜKSELMEMESİ”

Fırın sahiplerinin önceden un aldıklarında çok yüklü miktarda aldıklarını belirten Gülhan, “Bizden 70-80 torba un istiyorlardı eskiden, şimdi ise 30 torbaya düştü. Parası yetmiyor, naspın! Çoğu fırın da artan maliyetlerden dolayı kapattı zaten. Kendine bir şey kalmıyor. Yükselişe biz karşıyız, biz istemiyoruz. Fırıncılar da çok zorlanır. Un yükselip ekmek fiyatı 4,5-5 lira olursa fakir fukara perişan olur. Bizim temennimiz yükselmemesi” diye konuştu.

HABERLER  Sahte polislere nefes kesen takip

KARAATLI: EN ASGARİ ŞEKİLDE OLACAK

Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı, un fiyatlarındaki dalgalanmaya rağmen yakın zamanda ekmeğe zammın gündemlerinde olmadığını söyledi.

Şu anda 36 ilde ekmeğin 5 liradan satıldığına dikkati çeken Karaatlı, kendilerinin ekmeğin 5 lira olması için bir başvuruda bulunmadıklarını söyledi. Artan maliyetler karşısında fırıncıların zam talebinin değerlendirileceğini vurgulayan Karaatlı, yılbaşını işaret etti. Karaatlı, şunları söyledi:

“Asgari ücret artacak. Artma illaki yansıyacak ama 5 lira olarak değil. Biz değerlendireceğiz, şu anda zaman var. Gündemimizde zam yok. Fırıncıların zam talebi var tabii. Odun fiyatlarında bir hayli artış oldu. Somun fırınları, unlu mamuller… bunlar artış için bizi sıkıştırıyorlar. Fırıncılar ekmeğin 5 liraya yükselmesini talep ediyor. Ama ben 5 lira yapmam. Hesabını yapıp değerlendireceğim. Asgari ücretin ne olacağı belli değil. Sigorta birimlerinin ne olacağı belli değil. Çevre illerde ekmek 4,5-5 lira. Ben Urfa halkını sıkıntıya sokmam, en asgari şekilde olacak. Ben 5 lira gibi bir fiyat düşünmüyorum”.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.