enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5945
EURO
34,7759
ALTIN
2.408,59
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
30°C
Şanlıurfa
30°C
Açık
Salı Açık
33°C
Çarşamba Açık
33°C
Perşembe Az Bulutlu
33°C
Cuma Az Bulutlu
33°C

Türkiye’nin ilk yerli yüksek teknoloji bataryalı troleybüsü Urfa için üretildi

Türkiye’nin ilk yerli yüksek teknoloji bataryalı troleybüsü Urfa için üretildi

Türkiye’nin ilk yerli yüksek teknoloji bataryalı troleybüsü Urfa için üretildi
13.12.2022 08:17
0
A+
A-

Türkiye’nin ilk yerli yüksek teknoloji bataryalı troleybüsü Şanlıurfa için üretildi. Büyükşehir Belediyesi için özel üretilen 12 araçlık filonun ilk aracı teslim edildi. Söz konusu araçlar 2023 yılında hizmete sunulacak.

Bozankaya firması, tasarımı ve üretimi Türk mühendisliği imzası taşıyan ve katener hattına (elektrik besleme hattı) bağlı kalmadan yolcu taşıyan Türkiye’nin ilk yerli yüksek teknoloji bataryalı troleybüsünü başkent Ankara’daki fabrikasında tanıttı.

Katener hattına bağlı kalmadan bataryasıyla azami 50 kilometre menzile ulaşabilen yolcu taşıyan araçların bataryaları hareket halindeyken şarj edilebiliyor. Bu da hem zamandan hem yakıttan hem de bakım masrafından tasarruf edilmesini sağlıyor.

Firma, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi için özel olarak ürettiği 12 araçlık filonun ilk aracını teslim etti. İleri teknoloji bataryalı troleybüsün gelece yıl hizmete sunulması planlanıyor.

Büyükşehir Belediyesinin ileri teknoloji troleybüslerle yılda 3,5 milyon liralık yakıt tasarrufu sağlaması bekleniyor.

Toplam 160 kişinin seyahat edebileceği troleybüslerin günlük yolcu taşıma kapasitesi 95 bin. Oturan yolcu kapasitesi ise yüzde 32.

Troleybüsün uzunluğu 18 metre olarak tasarlandı. Bu da troleybüsün güzergahındaki tarihi yapılar arasında ve sit alanları üzerinde kurulu dar sokaklarında kolaylıkla seyahat edebilmesini sağlayacak.

Bozankaya Yönetim Kurulu Başkanı Aytunç Günay, troleybüslerin hem başlangıç hem de işletme maliyetlerinin düşük olması, daha fazla yolcu taşıyabilmesi, enerji tasarrufu sağlaması özellikleriyle büyük şehirler için ulaşım çözümü olacağını ifade etti.

Tarihi sit alanı bölgelerde katener hattı altyapısı kurulamadığını, söz konusu aracın bataryası sayesinde hatta bağlanmadan sefer yapılabildiğini belirten Günay, aracın bataryasının da hatta bağlandığında şarj olduğunu bildirdi.

HABERLER  Göbeklitepe Tasarım Koleksiyonu, Design WEEK Türkiye'de Yer Aldı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.