enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3679
EURO
35,1221
ALTIN
2.324,78
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C

Suruç’ta hastanede aynı anda iki ameliyat

Suruç’ta hastanede aynı anda iki ameliyat

Suruç’ta hastanede aynı anda iki ameliyat
15.12.2022 10:19
0
A+
A-

Suruç Devlet Hastanesinde total kalça protez ameliyatı ve uyluk kemiğini kısaltma operasyonu aynı anda yapıldı.

Kalça protezi ameliyatında, leğen kemiği içinde bulunan yuvarlak oyuk içine metal, plastik veya seramikten yapılmış başka bir yuva yerleştiriliyor. Yani, hasarlı olan eklem çıkarılarak yerine protez takılıyor. Bu işlemin başarılı bir şekilde sonuç vermesinde ise genellikle kireçlenmenin evresi ve kemik kalitesi etkili oluyor.

Suruç Devlet Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. İrfan Açıkgöz, total kalça protez ameliyatı ve uyluk kemiğini kısaltma operasyonunu aynı anda gerçekleştirdi.

Açıkgöz, ameliyatla ilgili şu bilgileri verdi:

“Bu hastamız bize yürüme bozukluğu ve kalçada ağrı şikayetiyle geldi. Yeni doğandan itibaren kalça çıkıklarında, taramalar yapılıyor ama bu hastada bir ihmal durumu gelişmiş. Hasta 34 yaşında ihmal sonrasında da kalçası bayağı yukarıda ve halk arasında kireçlenme dediğimiz olay gelişmiş durumda. Hastada yürüme bozukluğu, belinde eğrilme, skolyoz dediğimiz hastalık oluşmuş durumda, hasta bize bacağında ve dizinde ki eğilmelere bağlı ağrılar, özellikle de yürüme bozukluğu şikayetiyle gelmişti. Hastanın sol kalçasında problem olduğu için sol tarafta da bir iki santime yakın kısalık da vardı. Bunlar özellikli operasyonlar ile oluyor, özellikli olup ve nadir yerlerde ameliyatları yapılıyor. Normalde daha önce de bir operasyon geçirmiş ama kaval kemiğinde tam olarak düzelme sağlanamamış. Biz sekiz ay öncesinde kaval kemiğini düzelttik, oradan memnun kaldık, kaynamasını da sağladık. Daha sonra da kalçasını operasyon yapmaya karar verdik. Yerinde olan kalçaya göre bayağı zorlu bir ameliyat çünkü gerekli olan eklem yerlerimiz tam olarak yoktu.”

Eklem yerlerinde de kemik stoku denilen dokunun tam olarak gelişmemesi ve zayıflığı nedeniyle konulacak protez için dayanak kemik noktası bulmanın zor olduğunu belirten Açıkgöz, sözlerini şöyle sürdürdü:

HABERLER  Viranşehir'de devrilen motosikletin sürücüsü öldü

“Bu uyluk kemiği dediğimiz femur kemiğine de kısaltma operasyonları da yapmak gerekiyor. Biz hastamıza yaklaşık beş gün öncesinden sol kalçasında total kalça protez ameliyatı yaptık ve hastamızın uyluk kemiğini femur kemiğini de kısaltma operasyonu da yaptık. Ameliyat sonrasında ertesi gün de hastamızı destekle beraber tam yürütmeye başladık. Şu anda herhangi bir problemimiz yok. Yara bakımı yapıyoruz. Hastamızı kompleks cerrahi gerektiğini söylemiştik ve ileri merkezlere gönderilebiliyor bu hastalar ama biz hastane imkanlarını kullanarak hastamızı ileri merkeze göndermeden kompleks cerrahi gerektirecek vakalarımızda Hastanemizde başarılı bir şekilde gerçekleştirmeye devam edeceğiz”.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.