enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3602
EURO
35,0056
ALTIN
2.325,97
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C

Kış aylarında beslenmeye dikkat

Kış aylarında beslenmeye dikkat

Kış aylarında beslenmeye dikkat
16.12.2022 08:12
0
A+
A-

Diyet uzmanı Cihad Kum, soğuk havaların insan sağlığına olumsuz etkilerini en aza indirmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için kış aylarında doğru beslenmeye daha fazla dikkat etmek gerektiğini söyledi. Hastalıklardan koruyabilecek besinler hakkında tavsiyelerde de bulunan Kum, “Kış aylarında zayıflayan bünyeler için özellikle vitamini zengin olan havuç, brokoli, lahana, portakal, mandalina gibi sebze ve meyveler tüketilmeli.” ifadesini kullandı.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Hilvan Devlet Hastanesi Beslenme ve Diyet uzmanı Cihad Kum, kış aylarında bağışıklığımızı güçlendirebilecek ve hastalıklardan koruyabilecek besinler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Kış mevsiminde yeterli ve dengeli beslenmenin sağlığın korunması açısından önemli olduğunu belirten Kum, şunları kaydetti:

“Kış mevsimde yeterli ve dengeli beslemenin sağlanması sağlığımızın korunması açısından önem taşımaktadır. Bu nedenle bazı besin grubunda bulunan besinler yeterli miktarda tüketilmeli. Kış aylarında zayıflayan bünyeler için özellikle vitamini zengin olan havuç, brokoli, lahana, portakal, mandalina gibi sebze ve meyveler tüketilmeli. E vitamini bağışıklık sistemimizi güçlendiren diğer bir vitamindir. Bunun için e vitamin kaynağı olan yeşil yapraklı sebzeler, kuru bakla gibi ceviz, fındık gibi besinlerde tüketilmeli. Kış aylarında havaların kapalı olması vücudun D vitamini ihtiyacının karşılanmamasına neden olur. Özellikle havanın güneşli olduğu günlerde güneşten faydalanılmalıdır. Kış aylarında yağ tüketimine dikkat edilmeli, katı yağlar ve yağlı etten uzak durulmalıdır. Hareketsizlik nedeni ile artan sindirim problemlerinin önlenmesi için posali yiyecekler arttırılmalı ve bol sıvı tüketilmelidir”

HABERLER  Ter kokusundan kurtulmak mümkün mü?
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.