enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3294
EURO
35,1232
ALTIN
2.302,47
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C

İl Kadın Platformu: Hiçbir istismar örtbas edilemez

İl Kadın Platformu: Hiçbir istismar örtbas edilemez

İl Kadın Platformu: Hiçbir istismar örtbas edilemez
17.12.2022 12:08
0
A+
A-

Şanlıurfa İl Kadın Platformu, çocuk istismarı suçlarını protesto etmek için basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, “Çocuklarımızın karanlığa kurban edilmesine ve faillerin aklanmasına izin vermeyeceğiz” denildi.


ŞANLIURFA -Son dönenlerde kamuoyu gündemden düşmeyen çocuk istismarı suçlarına tepki amaçlı Şanlıurfa’da Kadın İl Platformu öncülüğünde Rabia Meydanında basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasına; KESK Genel Merkez Kadın Sekreteri Döne Gevher, Ses Şube Kadın Sekreteri Selma, bazı siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Açıklama metni Gevher tarafından okundu

Gevher’in okuduğu açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Günlerdir kamuoyunun gündeminde olan ve altı yaşında bir çocuğun cemaat ilişkileri içinde nikahlanarak evlendirilme adı altında yıllarca cinsel istismara maruz bırakılışının dehşeti içerisindeyiz.

Konunun birkaç yıl önce yargıya yansıdığı ve bir dizi kanunsuz işlemle kemik yaşı büyük gösterilerek dosyanın takipsizlikle kapatıldığını ve yaklaşık iki yıl önce mağdurun başvurusu ile istismarın tekrar yargı gündemine taşınıp, fotoğraflar, telefon görüşmeleri gibi ciddi delillerin varlığına rağmen somut hiç bir adım atılmadığını, toplumda oluşan infial sonrası, ancak iki gün önce son günlerde oluşan kamuoyu tepkisine kadar ise faillerin tutuklanmadığını maalesef ki öfke içerisinde takip ediyoruz.

İnsan haklarını korumakla yükümlü yasalar sadece iktidarı korumaya devam ediyor. Kadına yönelik şiddetin erkek devlet yargı ile meşrulaştırıldığı, kadın cinayetleri, taciz tecavüz ve çocuklara yönelik sistematik hale gelen her türlü istismarın siyasi iktidar tarafından münferit olaylar olarak adlandırılıp hiçbir koruyucu önlemin alınmadığını ve faillerinin cezalandırılmadığına her gün yeni bir mağduriyet ile tanıklık etmekteyiz.

Çocuk yaşta evlendirilme adı altında istismar edilen kız çocuklarının sayısının vahim boyutlara ulaştığını, denetlenmeyen ve alan tanınan bu yapılara teslim edilen çocuk sayısının büyüklüğünü de, bu yapılar içinde her gün bir yenisine tanıklık ettiğimiz istismar vakalarının vehametini de biliyoruz.

HABERLER  En çok ölen çocuk işçi sayısı Şanlıurfa'da

Söz konusu vakfın Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği adı altında çalışmalar yaptığı ve cemaatle mülki idari ilişkilerin sürdürüldüğü basına yansımıştır. Yine basına yansıyan ve Şanlıurfa Valiliği ile Suriye’den çocuk getirilip eğitilmesi üzerine kendi internet sitelerindeki bilgilerin varlığı ışığında vakıf adı altında sürdürülen çocuk istismarının boyutu endişe vericidir. Çocukların eğitimi gibi devletin sorumluluk alanlarının cemaat yapılarına tahsis edilmesi endişe vericidir.

Hiçbir yapı tarafında denetlenmeyen ve ne yaptıkları bilinmeyen bu yapılara çocuklarımız teslim edilemez. Ve hiçbir dini hassasiyet bahane edilerek, hiçbir istismar ve tecavüz örtbas edilemez. Altı yaşından itibaren sistematik biçimde cinsel şiddete maruz bırakılan kız çocuğunun yaşadıklarının üstünün örtülmesine izin vermeyeceğiz. Çocuklarımızın karanlığa kurban edilmesine ve faillerin aklanmasına izin vermeyeceğiz”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.