enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5334
EURO
34,8134
ALTIN
2.430,93
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
33°C
Cuma Az Bulutlu
33°C
Cumartesi Açık
34°C
Pazar Çok Bulutlu
32°C

Tanal; Halfeti Belediyesi Vatandaşın Ahır Ve Evlerini Yıkıyor

Tanal; Halfeti Belediyesi Vatandaşın Ahır Ve Evlerini Yıkıyor

Tanal; Halfeti Belediyesi Vatandaşın Ahır Ve Evlerini Yıkıyor
21.12.2022 16:35
0
A+
A-

Şanlıurfa’da AKP’li Halfeti Belediyesi’nin “kentsel dönüşüm” adı altında kırsaldaki Bitek Köyü’nde yıkım gerçekleştirmesi tepki çekti.

Şanlıurfa’da AKP’li Halfeti Belediyesi’nin, ilçeye bağlı Bitek Köyü’nde gerçekleştirdiği yıkım tepki çekti. Aslen Şanlıurfalı olan CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, jandarma eşliğindeki Halfeti Belediyesi ekiplerinin yıkım gerçekleştirdiği, kadınların ağladığı, jandarmayla vatandaşların karşı karşıya geldiği anlara dair video görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşarak, AKP’li belediyenin tutumunu eleştirdi.

YANLIŞA HUKUKİ KILIF ARAYIŞI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’u ve Şanlıurfa Valiliği’ni etiketleyen Tanal, “Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesine bağlı Bitek Köyü’nde yıkım var! Devlet gücünün arkasına sığınarak vatandaşı mağdur etmek var! Yanlışa hukuki kılıf arayışı var!” değerlendirmesini yaptı.

ARAZİLERİ ÜÇÜNCÜ ŞAHISLARA MI SATTINIZ?

CHP’li Mahmut Tanal, paylaşımının devamında şunları aktardı:

“AKP’li Halfeti Belediyesi, ‘kentsel dönüşüm’ adı altında Bitek Köyü’ndeki vatandaşları ‘işgalci’ göstererek evlerini, ahırlarını yıkıyor!

Köyün kentle ne alakası var ki ‘kentsel dönüşüm’ diye harekete geçtiniz? Asıl amacınız nedir onu kamuoyuna açıklayın? Gariban köylünün atadan kalma evlerini, ahırlarını neden yerle bir ediyorsunuz? O insanları ata topraklarında neden işgalci gösteriyorsunuz? Evlerin kurulu olduğu arazileri kim için istiyorsunuz?

Vatandaşın elinden almak istediğiniz arazileri üçüncü şahıslara mı sattınız?

Halfeti Belediyesi neden şeffaf davranmıyor? Halfeti Belediyesi’nce Bitek Köyü’nde kimlere arazi satıldı?

Bitek Köyü sakinlerinin çığlığını duyun! Halfeti Belediyesi yönetimine ‘dur’ deyin!
Sadece Bitek Köyü değil, Halfeti’nin birçok yerinde araziler parsel parsel satılıyor.
Bu konunun takipçisiyiz. Vatandaşı ezmeyin. Belediye imkanlarını güçlüler için kullanmayın.”

KADINLAR KÜRTÇE “YETER ARTIK!” DİYE AĞLADI

CHP’li Tanal’ın paylaştığı görüntülere, askerlerin TOMA ve zırhlı araçlarla köye girişi, köylülerin yıkımı durdurmaya çalışması, gözyaşlarına boğulan bir kadının Kürtçe “Yeter artık!” şeklindeki haykırışı, Halfeti Belediyesi’ne ait iş makinelerinin vatandaşlara ait yapıları yerle bir edişi yansıdı.

HABERLER  Milli Görüşün Urfa’daki öncülerinden Kayacan vefat etti

BİZ TERÖRİST MİYİZ?

Halfeti Bitek Köyü sakinlerinin “Evlerimizi yıkıyorlar. Biz vatandaş değiliz! Biz yabancı bir ülkeden geldik buraya! Biz burada terörist miyiz bu kadar asker gelmiş? TOMA’ları görüyorsunuz, köyün bir ucundan bir ucuna kadar. Her yeri asker kaplamış. Niye? Ev yıkacaklar. Yazıktır günahtır be!” şeklindeki tepkileri de Tanal’ın paylaştığı görüntülerde yer aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.