enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5559
EURO
34,8662
ALTIN
2.425,23
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
33°C
Şanlıurfa
33°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
33°C
Perşembe Az Bulutlu
33°C
Cuma Çok Bulutlu
33°C
Cumartesi Açık
33°C

Roboski katliamında yaşamını yitirenler Urfa’da anıldı

Roboski katliamında yaşamını yitirenler Urfa’da anıldı

Roboski katliamında yaşamını yitirenler Urfa’da anıldı
28.12.2022 13:01
0
A+
A-

Şırnak’ın Uludere ilçesinde 11 yıl önce hava saldırısında hayatını kaybeden 34 kişi, olayın yıl dönümünde Şanlıurfa’da anıldı.

Şanlıurfa Barosu önünde toplanan Urfa Emek ve Demokrasi Platformu ve bileşenleri, 11 yıl önce, 28 Aralık 2011’de Şırnak’ın Uludere (Roboski) ilçesinde 34 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili açıklama yaptı. Açıklamaya HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü de destek verdi.

Açıklamayı Özgürlük için Hukukçular Derneği Şanlıurfa Şube Temsilcisi ve Urfa Emek ve Demokrasi Platformu Sözcüsü Avukat Nihat Şahin yaptı.

Olayın soruşturulması için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan ceza soruşturmasında dosya hakkında görevsizlik kararı verilip dosyanın Genelkurmay Askeri Savcılığına gönderildiği hatırlatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“ Genelkurmay askeri savcılığı ise dosya hakkında takipsizlik kararı vermiştir. Hayatını kaybedenlerin yakınları Temmuz 2014’te Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) bireysel başvuru yapmış, fakat ilgili başvuru  24 Şubat 2015’te usulden reddedilmiştir. Bu kez hayatını kaybedenlerin yakınlarından oluşan 281 kişi, 2016’da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) başvurmuş, AİHM, iç hukuk yollarının tüketilmediği gerekçesiyle 17 Mayıs 2018’de başvuruyu reddetmiştir.

O tarihten bu yana yaşanan bu katliam için ne idari ne de adli bir tek adım ileri gidilmemiştir. Sorumlular yaptıklarıyla kalmıştır. Bu da yetmezmiş gibi sorumlular idari olarak bulundukları makamlarda terfiler almıştır ve öte yandan cezasızlık politikası bir kez daha işletilmeye devam edilmiştir.

Üzerinde yaşadığımız coğrafyada faili meçhul cinayetlerin ve buna bağlı olarak roboski katliamı faillerinin ortaya çıkarılması için ve bu katliamın emrini verenlerin bir an evvel hakkettikleri cezayı almaları için yakınlarını kaybeden Roboskili ailelerin hukuk mücadelesinde yanında olduğumuzu, adalet yerini buluncaya kadar takipçisi olacağımızı buradan bir kez daha yineliyoruz”.

HABERLER  Suruç Belediyesi zabıta memuru alacak
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.