enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3638
EURO
35,0383
ALTIN
2.324,23
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

AGD Urfa Şubesi’nden Mekke’nin Fethi programına davet

AGD Urfa Şubesi’nden Mekke’nin Fethi programına davet

AGD Urfa Şubesi’nden Mekke’nin Fethi programına davet
30.12.2022 10:54
0
A+
A-

AGD Şanlıurfa Şubesi, kentte her yıl düzenledikleri “Mekke’nin Fethi” programlarını bu yıl da 12 ilçede yapılacağını duyurdu.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Şanlıurfa Şubesi, basın mensuplarıyla bir araya gelerek, kentte düzenlenecek Mekke’nin Fethi programları  ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı AGD Şanlıurfa Şubesi Başkanı Muhammed Maşuk Özyaramış yaptı.

Özyaramış, Anadolu Gençlik Derneği olarak 31 Aralık gecesinde tüm Türkiye’de, yüzlerce noktada Mekke’nin Fethi Programını düzenleyeceklerini kaydetti.

Şanlıurfa’da da 12 ilçede “Mekke’nin Fethi” programları düzenleyeceklerini belirten Özyaramış, şunları kaydetti:

“Bilindiği üzere yeryüzünün ilk binası Kâbe’nin bulunduğu şehir olan Mekke İslam ordularınca Ocak 630 tarihinde fethedilmiştir. Biz bu programları düzenlerken fethin hicri-miladi yıl dönümünü ya da fethin kronolojisini konuşmaktan ziyade fetih ruhunu kuşanmanın derdindeyiz.

Fetih, bir beldenin ve o beldede yaşayan insanların dimağlarının İslam’a açılmasıdır. Fetih, küfrün karanlığının Kelam ı Kadim’in berraklığıyla silinmesidir. Fetih, sonradan olma ilahlara reddiyedir.  Fetih, insanların temel hak ve özgürlüklerini gasp eden zulüm düzeninden adil bir düzene geçen yolun açılmasıdır. Fetih; insanın, merhametle ve adaletle buluşmasıdır. Fetih insan olmanın, halife kılınmanın, dağların yüklenmekten çekindiği bir yükü omuzlamanın ve kulluk sözü vermenin gereğidir. Fetih sadece hakkın hâkimiyeti için çıkılan bir seferin sonucu değil; bilakis o sefere çıkabilme dirayetidir.

Biz Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bu coğrafyanın harcının İslam olduğuna, bu toprakları bize yurt yapan anlayışın fetih ruhu olduğuna inanıyoruz.

Fetih ruhunu ve hissiyatını birlikte yaşayabilmek ve manasını idrak edebilmek amacıyla 31 Aralık 2022 Cumartesi günü ülke genelinde gerçekleştireceğimiz programlarımıza tüm halkımızı davet ediyoruz.”

HABERLER  Viranşehir’de karla mücadele sürüyor
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.