enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5383
EURO
34,9001
ALTIN
2.427,33
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
33°C
Şanlıurfa
33°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
33°C
Perşembe Az Bulutlu
33°C
Cuma Parçalı Bulutlu
33°C
Cumartesi Çok Bulutlu
32°C

Kito Deresinde ağaçlandırma çalışmaları başladı

Kito Deresinde ağaçlandırma çalışmaları başladı

Kito Deresinde ağaçlandırma çalışmaları başladı
02.01.2023 10:53
0
A+
A-

Eyyübiye’de Osmanlı ve Yenice mahalleleri arasında yer alan Kito Deresinde yapımına başlanan Yaşam Parkı’nda ikinci etap ağaçlandırma çalışmaları başladı. Parka ağaç diken ve can suyu veren Eyyübiye Belediye Başkanı Kuş, parkı martta hizmete açacaklarını söyledi.

Şanlıurfa’nın merkez ilçesi Eyyübiye’de, Osmanlı ve Yenice mahalleleri arasında yer alan Kito Deresindeki parkın ağaçlandırma çalışmalarına katılan Belediye Başkanı Mehmet Kuş, yaklaşık iki ay önce başlayan park yapım çalışmalarının çok hızlı şekilde ilerlediğini ve ağaçlandırma safhasına geçildiği bilgisini verdi. Kuş, “Kito Deremizi mahalle sakinlerimiz biliyor. Gerçekten de durumu içler acısıydı. Gerek seçimden önce, gerek sonra hem Osmanlı hem de Yenice Mahallesi sakinlerimiz Kito Deresini park olarak kendilerine kazandırmamızı istemişlerdi. O gün itibarıyla hem ablalarımıza, hem amcalarımıza hem de şu an çevremizde olan yavrularımıza emriniz olur demiştik. Allah’a çok şükür, iki aydır çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. An itibarıyla Kito Deresini yeşile kavuşturduk. Ağaçlarımızı diktik ve can sularını verdik. İnşallah mart ayında açılışını Eyyübiyeli kardeşlerimizle birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.

2020 yılında ilk etabının yapımına başlanan Yaşam Parkı projesinde, içerisinde halı sahanın da yer aldığı spor alanının yapımı tamamlandı. Yaklaşık iki ay önce başlayan ikinci etapta ise, yüzde yetmişi yeşil alandan oluşan parkta çocuk oyun grubu, açık alan spor aletleri, kamelyalar, oturma bankları, piknik masaları ile yürüyüş yolları yer alacak.

Toplam 22 bin metrekareyi bulacak park projesinin sonraki etaplarında eğitim otağı, kapalı semt pazarı, çocuk oyun dünyası ve çeşitli sosyal donatılar inşa edilecek.

HABERLER  Şanlıurfa’da 5. Ulusal Kitap Fuarı kapılarını açtı
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.