enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C

Şanlıurfa’daki sendikalar memur zammını değerlendirdi

Şanlıurfa’daki sendikalar memur zammını değerlendirdi

Şanlıurfa’daki sendikalar memur zammını değerlendirdi
04.01.2023 14:52
0
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur ve emekli maaşlarındaki yüzde 25’lik artışın yüzde 30’a çıkarıldığını açıkladı. Peki Şanlıurfa’daki sendikalar memur ve emeklilere yapılan zam oranını yeterli buluyor mu?

ŞANLIURFA -Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 25 olarak açıklanan memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 30’a çıkardıklarını bugünkü AK Parti TBMM Grup Toplantısında açıkladı.

Memur Sendikaları Konfederasyonu’na (Memur-Sen) bağlı Büro Memurları Sendikası (Büro-Memur-Sen) Şanlıurfa Şube Başkanı Fethi Akbulut ile Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Şanlıurfa Şube Eşbaşkanı Mahmut Binici, memur ve emekliye yapılan zam miktarını BİHA’ya değerlendirdi.

Memur ve emeklilere verilen zam oranını yeterli bulmayan sendika yetkilileri, kira, elektrik, doğal gaz, gıda gibi daha birçok kalemde yaşanan fiyat artışı karşısında memur ve emekliye yapılan zammın yetersizliğine vurgu yaptı.

AKBULUT: ZAM ORANI TOPLUMU HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI

Büro-Memur-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Fethi Akbulut, hükümetin açıklamış olduğu zam oranının toplumda hayal kırıklığına sebep olduğunu kaydetti.

Memur ve emekliyle alay edildiğini söyleyen Akbulut, “ Hükümetin kendisinin açıkladığı yeniden değerlendirme oranı yüzde 122 iken, asgari ücrete yüzde 55 zam yapılmışken, memurun ev kirası yüzde 100 artmışken, çocuğun ve evin masrafları yüzde 200 artmışken, ulaşıma, doğal gaza, elektriğe verilen zamlar ortadayken, memur ve emekliye verilen bu zam miktarıyla geçinmesini beklemek… maalesef memur ve emekliye alay edilmektedir” dedi.

Memurlara ve emeklilere reva görülen bu zammı Büro Memur-Sen Şanlıurfa Şubesi olarak asla kabul etmediklerini vurgulayan Akbulut, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Memurlarımıza verilen zam oranının yeniden revize edilmesi ve memurlarımıza seyyanen zam verilmesi lazım. 30-35 bin lira alan kişilere 8-9 bin lira zam gelirken, en düşük memur maaşımıza 2 bin lira zam gelmesi asla kabul edilemez. Memurlarımız asla bu durumdan memnun değil. Biz elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Memurlarımızın bize vermiş olduğu yetkiyi kullanarak mücadelemiz devam edecek. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. İlgili bakanlıklarla gerekli görüşmeler yapılmaktadır ve sonuna kadar mücadelemiz devam edecek.”

HABERLER  Yılmaz: Urfa, Türkiye'nin en genç şehri

BİNİCİ: MEMUR VE EMEKLİNİN YAŞADIĞI TRAJİK YAŞAM 2023’TE DE SÜRECEĞİNİN MÜJDESİ VERİLDİ

Eğitim-Sen Şanlıurfa Şube Eşbaşkanı Mahmut Binici de zammın yetersizliğine vurgu yaptı.
“Memurlarımızın ve emeklilerimizin yaşadığı trajik yaşamın 2023 yılında da devam edeceğinin Cumhurbaşkanımız tarafından müjdesi verildi” diyen Binici, şunları söyledi:

“Bu trajik durumu birkaç veri ile paylaşmak istiyorum. 2023 yılında geçerli olmak üzere emlak vergisi, özel iletişim vergisi, motorlu taşıtlar vergisi için hükümetimizin resmi olarak açıkladığı artış yüzde 122,93’tür. TÜİK’e göre kira artış oranı yüzde 64.27’dir. Gıda ve alkolsüz içecekler de zam oranı yüzde 105 olarak gerçekleşmiş. Son bir yılda elektriğe yapılan zam yüzde 148,5 ve doğal gaza yapılan zam 164,25 artış olmuş. ENAG’a göre yıllık enflasyon yüzde 137 oranında gerçekleşmiştir.

 Bütün bu veriler ışığında artış oranları gerçek değilse hükümetimiz neden asgari ücrete yüzde 54 oranında zam yaptı? Gerçekten hayat pahalılığı yoksa neden zam asgari ücretliye zam yaptınız? Demek ki gerçekte böyle bir durum var. Önümüzde bir seçim var. Seçim için sayı en fazla nerede kümelenmişse orayı destekliyim. Bu bağlamda çalışanların en çok çalıştığı bölümde asgari ücretli olduğu için bu artış gözetilerek yapılmıştır. Kesinlikle memur ve emekliye yapılan zam artışının insani ihtiyaçların karşılanması noktasında çok uzak olduğunu belirtmek istiyorum. 2023 yılı çalışanlar emekçiler için çok zor geçecektir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.