enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
28°C
Şanlıurfa
28°C
Açık
Çarşamba Açık
30°C
Perşembe Açık
27°C
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Açık
26°C

Urfa’da kız yurdunda ‘çıkmıyoruz’ protestosu!

Urfa’da kız yurdunda ‘çıkmıyoruz’ protestosu!

Urfa’da kız yurdunda ‘çıkmıyoruz’ protestosu!
07.01.2023 11:38
0
A+
A-

Şanlıurfa’da KYK’ya bağlı kız öğrenci yurdunda kalan kızlara hiçbir gerekçe gösterilmeden eşyalarını toplamaları ve yurttan çıkarılmaları yönünde talimat verildiği iddia edildi. Yurttaki kızların çıkarılıp Osmanbey Kampüsünde bulunan Hacer Ana Kız Yurduna gönderileceği belirtildi. Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Eren protesto üzerine yurda gelerek açıklama yaptı.

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Refahiye Mahallesinde bulunan KYK’ya bağlı kız öğrenci yurdunda kalan kızların hiçbir sebep gösterilmeden Osmanbey Kampüsünde bulunan Hacer Ana Kız Yurduna gönderileceği iddia edildi.

Öğrenciler, yurtta kalmak için bütün evraklarının tam olmasına rağmen yurt müdürü tarafından hiçbir gerekçe ya da evrak göstermeden yurttan çıkarmaya çalışıldıklarını iddia etti.

Yurtta kalan öğrenciler yurt balkonuna ve yurdun çıkış kapısı önüne çıkıp ‘yurttan çıkmıyoruz’ diyerek alkışlarla protesto etti.

Mağdur olan öğrenciler, soğuk kış gününde gidecek yerlerinin de olmadığını dile getirerek, bir an önce yetkili birimlerinden çözüm beklediklerini ifade etti.

ŞANLIURFA GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜNDEN AÇIKLAMA

Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Eren protesto üzerine yurda gelerek, neden yurttan çıkmaları gerektiğini anlattı.

Mehmet Akif İnan erkek öğrenci yurdunun bodrum katındaki taşıyıcı kolanların taşıyıcı özelliğini kaybettiğini ve hemen tahliye edilmesi gerektiğini söyleyen Eren, şunları kaydetti:

“Dün Mehmet Akif İnan erkek öğrenci yurdunun yurt müdürü bize aşağı bodrum katında bir tadilat olması gerektiğini onunla ilgili bir çalışma yapmamızı istedi. Tadilat nedir diye gidip bakayım dedim. Gittim baktım taşıyıcı kolanlar taşıyıcılık özelliğini kaybetmiş. Eski bir bina 50 yıllık. Hemen akabinde ben oradayken çevre şehircilik müdürlüğünden teknik elemanlar getirdim. O kolonların taşıyıcılık özelliğini kaybettiğini ve hemen oranın tahliye edilmesi gerektiğini söyledi gelen teknik ekip. Hızlı bir şekilde teknik ekiplerden rapor aldım. Raporda hemen oranın tahliye edilmesi gerekiyor. En ufak bir şey de orası hemen yana yatar. Tahliye kararına vardık çünkü insan önemli”.

HABERLER  Hamsinin fiyatı tavan yaptı: Tezgahtaki etiketi gören bir daha bakıyor
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.