enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5286
EURO
34,9017
ALTIN
2.439,53
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
33°C
Cumartesi Az Bulutlu
34°C
Pazar Az Bulutlu
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Haliliye’de öğrencilere çevre eğitimiV

Haliliye’de öğrencilere çevre eğitimi

Haliliye’de öğrencilere çevre eğitimiV
16.01.2023 12:27
0
A+
A-

Haliliye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Sıfır Atık Projesi kapsamında okullarda verilen eğitimler devam ediyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ile hayata geçirilen Sıfır Atık Projesi kapsamında öğrencilere geri dönüşüm bilinci aşılanıyor. Haliliye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından periyodik olarak okullarda verilen eğitimler ile çocuklara sıfır atık ve geri dönüşüm anlatılıyor.

Haliliye ilçe sınırlarındaki okullarda 2022 yılı içerisinde 4 bin 200 öğrenciye verilen sıfır atık eğitiminin, bu yıl 5 bin öğrenciye verilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda Yunus Emre Borsa İstanbul İlkokulu Konferans Salonunda miniklerle bir araya gelen çevre mühendisleri, öğrencilere sıfır atığı ve geri dönüşümü anlattı. Atıkların geri dönüşüme kazandırılması için eğitim veren ekipler; uygulamalı videolar, oyunlar ve soru-cevaplarla çocukların yoğun ilgisini çekti. Eğitim sonunda ise miniklere Çevre Müfettişi rozeti takan ekipler, şapka ve düdük hediyesiyle temiz bir çevre için çocuklara duyarlı olmayı aşıladı.

Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise Sıfır Atık Eğitimlerinin devam edeceği ve 2023 yılı içerisinde 5 bin öğrenciye Sıfır Atık Sertifikası verileceği belirtildi.

HABERLER  Birecik'te yol çöktü, araç çukura saplanıp kaldı
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.