enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5874
EURO
34,8578
ALTIN
2.495,97
BIST
9.668,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C

Vali Ayhan, Katar’dan heybesi dolu döndü

Vali Ayhan, Katar’dan heybesi dolu döndü

Vali Ayhan, Katar’dan heybesi dolu döndü
20.01.2023 14:28
0
A+
A-

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, kente yatırımcı çekmek için gittiği Katar’daki temaslarından heybesi dolu döndü. Katar’da iki gün boyuncu başta ekonomi, tarım ve turizm olmak üzere birçok konuda verimli görüşmeler gerçekleştirdiğini belirten Ayhan, “57 İslam ülkesine bir şekilde dokunmamız ve Urfa’yı iyi anlatmamız gerekiyor. Urfa’dayken yaptığım ilk yurt dışı ziyaretimi Katar’a yapmış olmak ve Katar’ın da buraya ilgisi olması beni mutlu etti. Bundan sonra Urfa’ya dair atacağımız her adımın karşılık bulacağını söyleyebilirim” dedi.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, bir dizi temaslarda bulunmak için gittiği Katar’dan kente döndü.

Katar ziyaretini değerlendiren Vali Ayhan, iki gün boyuncu başta ekonomi, tarım ve turizm olmak üzere birçok konuda verimli görüşmeler gerçekleştirdiğini anlattı.

AYHAN: YAKINDA MEYVELERİNİ ALACAĞIZ

Salih Ayhan, Katar ziyaretinde yatırım kuruşlarıyla bir araya gelerek gerek turizm gerekse de sanayi konularında yapılabilecekleri paylaştıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Onlar da buraya gelecekler. Bu görüşmelerimiz devam edecek. Bunlar tohumdur ve güzel tohumlar atıldığını söyleyebilirim. İki gün dolu dolu verimli, güzel, gittiğimize değdiğini söyleyebileceğimiz bir durum oldu. Hiçbir şey boş değildir, emek vardır. Yakında bunun meyvelerini alacağız. Özelikle sanayi anlamında, güçlü yatırımcı fon kuruluşlarıyla görüşmelerimizde Urfa’nın bir cazibe merkezi olduğunu, tarımsal potansiyeli yüksek, sanayisinin güçlü olduğunu anlattık. Bununla ilgili onlar da buraya gelecek ve daha da neticelendirmiş olacağız. Tarımsal altyapı, sulama ve benzeri konularına yönelik sunularımız oldu. Bunlarla ilgili çalışmalar yapıldı. En somut görüşmeler de tarımsal altyapıya yönelik olduğunu söyleyebilirim. Özelikle Suriyeli vatandaşların Urfa merkezde Eyyübiye bölgesindeki eğitim altyapılarının iyileştirilmesi ve yeni eğitim binalarının yapılması konusunda proje vardı. O proje üzerine istişareler yapıldı.”

“TEL ABYAD BÖLGESİNDE YENİ KONUT YAPIMLARINI KATAR KARŞILAYACAK”

HABERLER  Sağlık Bakanı Koca'dan ‘atama’ açıklaması!

Sınır ötesindeki tarımsal arazilerin daha verimli kullanılması açısındanda sulama kanallarının iyileştirilmesi projesi görüşmelerinde ele aldıklarını vurgulayan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Tel Abyad bölgesinde  yeni konut yapımlarını Katar’ın karşılayacağını kaydetti.

“57 İSLAM ÜLKESİNİN BAKANLARIYLA URFA’DA PROGRAM YAPMAK İSTİYORUZ”

Vali Ayhan, Katar’ın turizm ve kültür bakan yardımcısıyla da görüşme yaptıkları bilgisini vererek, şu değerlendirmede bulundu:

57 İslam ülkesinin kültür ve turizm bakanlarıyla görüşerek, burada program yapmak istiyoruz. Katar’ın kültür ve turizm bakanı yurt dışında olduğu için bakan yardımcısı ile görüşüldü. İlimize davet edildi. Yakın zamanda onlar da gelecek. Hatta bu görüşmeleri yaptığımız kuruluşların yetkilileri Urfa’ya gelecekler. Bu anlatmalarımız onlara çok büyük heyecan verdi.”

“KALICI ESER YAPMALARI KONUSUNDA ÖNERİMİZ OLDU”

Şanlıurfa’nın 2023 İslam Dünyası Turizm Başkenti seçilmesinde Katar’ın da etkisinin bulunduğunu vurgulayan Salih Ayhan,Katar’ın Şanlıurfa’ya kalıcı bir eser yapmaları konusunda bir öneri getirdiklerini söyledi. Ayhan, “Bu sadece bir teklif, onu söyleyeyim. Henüz onunla ilgili olumlu veya olumsuz bir dönüş olmadı. Böyle bir turizm şehrinin bütün ülkelerin görebileceği inanç anlamında, Peygamberler Şehri’ne bir kalıcı eserlerin olmasını arzu ediyoruz. Bir proje sunduk, onlar da bunu değerlendiriyorlar. Bu görüşmeler diğer ülkelerle bağ kurmamız konusunda vesile oluyor. İnşallah ilerleyen zamanda 57 İslam ülkesinin Ankara büyük elçisini şehrimizde ağırlayacağız” ifadelerini kullandı.

“URFA KABUĞUNU KIRIYOR”

Şanlıurfa’nın bölge ve ülke için önemli bir şehir olduğunu ve Urfa’nın bu özellliğini uluslararası boyuta taşımak gerektiğini vurgulayan Vali Ayhan, şöyle devam etti:

“Urfa sadece bölgenin değil, ülkenin de önemli bir şehri. Hatta bu inanç durumundan dolayı Yahudiliğin, Hıristiyanlığın ve İslamiyet’in de özü olması hasebiyle bunu uluslararası boyuta taşımak lazım. Bunu da bu tür geziler, ziyaretler ve anlatımlarla yapabilmemiz lazım. İnsan bilmediğinin düşmanıdır. Oraya güzel hazırlandık ve güzel sunumlar yapınca çok etkilendiler. Diyecek birşeyleri kalmadı. Dolayısıyla bu ziyaretler, iş amaçlı geziler şehre çok büyük kazanımlar sağlıyor. Biz özelikle bu 57 İslam ülkesine bir şekilde dokunmamız ve Urfa’yı iyi anlatmamız gerekiyor. Urfa’dayken yaptığım ilk yurt dışı ziyaretimi Katar’a yapmış olmak ve Katar’ın da buraya ilgisi olması beni mutlu etti. Bundan sonra Urfa’ya dair atacağımız her adımın karşılık bulacağını söyleyebilirim”.

HABERLER  Urfa’da çocuk alerji uzmanı yok: Hastalar çevre illere gitmek zorunda
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.