enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3770
EURO
35,0164
ALTIN
2.325,59
BIST
9.103,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Balıklıgöl’deki restorasyon çalışmalarında son durum

Balıklıgöl’deki restorasyon çalışmalarında son durum

Balıklıgöl’deki restorasyon çalışmalarında son durum
26.01.2023 13:43
0
A+
A-

Şanlıurfa turizminin kalbi konumundaki Balıklıgöl’ün doğu revaklarında iki ay önce başlatılan restorasyon ve zemin güçlendirme çalışmalarında son durum ne? Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, alanda çalışmaları inceleyerek yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. Başkan Kuş, çalışmaların planlandığı zamanda tamamlanacağını söyledi.

Şanlıurfa Valiliği koordinasyonunda Eyyübiye Belediyesi tarafından yürütülen “Halilürrahman Gölü’nün Doğu Girişindeki Kemerlerin Zemin Güçlendirme ve Restorasyon Uygulaması Yapım İşi” çalışmalarını, Meclis Üyesi Yakup Kılınç ile birlikte inceleyen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, devam eden çalışmalar hakkında yüklenici firma yetkilileriyle istişarelerde bulunarak bilgi aldı.

Şanlıurfa’nın en önemli tarihi mekânlarından olan Halilürrahman Gölü doğu revaklarının restorasyonu ve zemin güçlendirme işini Eyyübiye Belediyesi olarak üstlendiklerini anımsatan Başkan Kuş, Vali Salih Ayhan ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un destekleriyle projenin uygulamasına başladıklarını belirterek, “Şu anda çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Yüklenici firmanın ifade ettiği gibi 11 Nisan’da bu çalışmaları bitirmiş ve halkımızın hizmetine sunmuş olacağız” dedi.

Çalışmalarda şu ana kadar sıkıntılı bir süreç yaşanmadığını kaydeden Başkan Kuş, bir aksilik olmaması halinde 11 Nisan 2023’te meydanı tamamen ziyarete açacaklarını söyledi.

Şanlıurfa’nın ve Türkiye’nin en önemli tarihi turistik mekanlarından olan Halilürrahman Gölü’nün doğusunda yer alan ve ziyaretçilerin fotoğraf çektirdiği revaklardaki çökme tehlikesi üzerine bölge, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararıyla koruma altına alınmış ve restorasyon projesi hazırlanmıştı.

Uzun yıllar önceki yol çalışmaları ve meydan düzenlemeleri sırasında tekniğe uygun yapılmadığı için su çeken ve zamanla çöken alan, uygulanan zemin güçlendirme, yeni kanal ve revak restorasyonuyla kalıcı olarak kurtarılmış olacak.

HABERLER  TBB’den belediyeye araç hibe edildi
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.