enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4752
EURO
34,8856
ALTIN
2.433,53
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
29°C
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Deprem bölgesindeki esnaf günler sonra dükkânlarını açtı

Deprem bölgesindeki esnaf günler sonra dükkânlarını açtı

Deprem bölgesindeki esnaf günler sonra dükkânlarını açtı
15.02.2023 08:44
0
A+
A-

Şanlıurfa’da deprem yaraları sarılmaya devam edilirken esnaf da hasarsız olan dükkânlarını açmaya başladı. Deprem nedeniyle kentin bir bölümü kırsalda olması bir bölümünün de farklı şehirlere gitmesiyle çarşı bölgeleri boş kaldı. Bölge esnafı iş yapamamasına rağmen kısa sürede hayatın normale dönmesini umut ediyor.

Kahramanmaraş merkezli Şanlıurfa dâhil 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin yaraları sarılmaya çalışılırken, Şanlıurfa’da depremden etkilenmeyen esnaf da dükkânlarını yavaş yavaş açmaya başladı.

Şanlıurfa’da tarihi çarşılar bölgesi ile vatandaşın yoğun olduğu işlek caddeler deprem nedeniyle yok denecek kadar az hareketlilik görülüyor. Esnaf, hasarsız dükkânlarını günler sonra açılmaya başladı. Esnaf yağmalama ve hırsızlık olasılığına karşı kendilerini güvende hissediyor. Deprem nedeniyle boş kalan çarşı ise esnafı umutsuzluğa sürüklemiyor. Esnaf, kısa sürede hayatın normale döneceğini umut ediyor.


ASLAN: DEPREM NEDENİYLE ÇARŞI BOŞ


BİHA’ya konuşan esnaf Cemil Aslan, deprem nedeniyle bir hafta boyunca dükkânlarını açmadıklarını söyledi. Aslan, “Deprem bizi psikolojik olarak çok kötü etkiledi. Biz her adım attığımızda sanki sarsılmış gibi hissediyoruz. Çok şükür dükkânımızda herhangi bir hasar yok.  Evlerimizde de bir sıkıntı yok. Hasar tespit ekipleri evleri kontrol etti. Burada güvenlik endişemiz olmadı. Geceleri evlerde ve arabalarda geçirdik. Burada deprem nedeniyle bazı yıkılan yapılar var. Cami minareleri ve eski yapılarda yıkıntılar görünüyor. Şu an çarşı bomboş” dedi.

ÇİFTÇİ: BİZDE RİSK OLUŞMADIĞI İÇİN DÜKKÂNLARIMIZI AÇTIK

Deprem nedeniyle yaklaşık bir hafta boyunca dükkânlarını açmadıklarını ifade eden Müslüm Çiftçi, “Büyük deprem 10 il için nasıl sıkıntılı ise Şanlıurfa için de sıkıntılıdır. Korkudan dolayı insanlar kendi evine bile giremedi. Bizde sıkıntı yaşıyoruz. Deprem sonrasında hayat tabii zorluyor bizi. İnşallah en kısa sürede bu tramvayı atlatırız. Hasar tespit ekibi depremden sonraki ikinci gün gelip kontrol ettiler. Dükkânda herhangi bir hasara rastlanmadı. Bizde risk oluşmadığı için dükkânlarımızı açtık. Bizim işyeri tarihi bir yapı olduğu için sıkıntı oluşmadı. Şanlıurfa’nın yarısından fazlasında sıkıntılar oluştuğunu düşünüyorum. Vatandaşlar deprem korkusuyla evlerine giremiyor. Vatandaş depremin etkisiyle alışverişe de çıkamıyor. Durum böyle olunca burası boş kalıyor. Şu anda yapabileceğimiz bir şey yok. Yüzyılın olayı, diyeceğimiz bir şey yok” dedi.

HABERLER  Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Beyazgül, AK Parti'de en başarılı 7. belediye başkanı oldu

Şanlıurfa Valiliği ve emniyetin çarşıda önlem aldığını söyleyen Çiftçi, “Çarşı bölgesinde herhangi bir yağma veya hırsızlık durumu yok. Şanlıurfa deprem sonrası sanki boş kaldı. İnsanların içinde daha deprem korkusu var. Ev hasarsız olsa bile insanlar dönemiyor, hala korku var. Deprem bölgesinde 3 aylık OHAL kararının alınması olumlu tarafları da var. İşyerlerimiz ve eşyalarımız en azından güvence altına alınmış gibi hissediyoruz. Bu süreçte çok büyük mağduriyetler var. Deprem mağduriyetten sonra esnaf çok büyük mağduriyet yaşayacak” ifadelerini kullandı.

AĞAÇ:  İNŞALLAH BİR İKİ HAFTA İÇİNDE ÇARŞI NORMALE DÖNER

Esnaf Ömer Ağaç ise şöyle konuştu:

“Bir hafta boyunca işyerimizi açmadık çünkü her an deprem olma riski ve korkusu vardı. Hasar tespit ekinin raporuna göre işyerlerimizde çok şükür hasar görülmedi. Deprem alışverişi bayağı etkiledi.  Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Memleketimiz peygamberler şehridir. Burada hırsızlık, yağma gibi durumlar yaşanmadı. Burada o tür durumlar olmaz çünkü güvenlikçimizde burada var. Allah güvenlikçilerimizden ve bekçilerimizden razı olsun. İnşallah bir iki hafta içinde buralar normale döner”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.