enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Yağmurlu
22°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Urfalı iş insanı depremzedeleri unutmadı

Urfalı iş insanı depremzedeleri unutmadı

Urfalı iş insanı depremzedeleri unutmadı
21.02.2023 10:29
0
A+
A-

İngiltere’de yaşayan Şanlıurfalı İş insanı Ali Tekçe Türkiye’de yaşanan depremin ilk gününden itibaren depremzedelerin yardımına koştu. Deprem bölgesinin acil ihtiyaçları için şahsi hesabından 25 bin sterlini Türkiye’ye gönderen Tekçe, daha sonra ekip arkadaşları ile depremzedeler için İngiltere’de kampanya ve etkinlikler başlattı.

Türkiye, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. İlki 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğündeki deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da büyük yıkıma yol açtı. Türkiye’de meydana gelen deprem faciasının ardından dünyanın dört bir yanında yardım kampanyaları başlatıldı. İngiltere’de yaşayan Şanlıurfalı İş insanı Ali Tekçe de Türkiye’de yaşanan depremin ilk gününden itibaren depremzedelerin yardımına koştu.

Tekçe, deprem bölgesinin acil ihtiyaçları için şahsi hesabından 25 bin sterlini Türkiye’ye gönderdi. Daha sonra ekip arkadaşları ile depremzedeler için İngiltere’de kampanya ve etkinlikler başlattı. Kampanya ile 7 tır malzeme toplayarak İngiltere’nin Türk konsolosluğuna teslim etti. Tekçe, düzenlediği etkinlikle de 17 bin sterlin topladı. 11 bin sterlini ile depremzedeler için 2 tane ev yapılması amacıyla üyesi olduğu MÜSİAD derneğine bağışladı. Tekçe, kalan 6 bin sterlin ile de İngiltere’de toplanan malzemelerin Türkiye’ye getirilme lojistik işlemleri için kullanılacak.

Yaşanan deprem içimizi parçaladı diyen Ali Tekçe,” Depremde yakın ailemden 11 kuzenimi ve aile çevremden 50 kişiyi kaybettim. Memlekette değildim ve fiziki olarak birşey yapamıyordum. Onun için maddi ve manevi birşeyler yapmaya başladım. Türkiyedeki 4 kardeşime şahsi hesabımdan 25 bin sterlin gönderdim. 4 Kardeşimi hemen deprem bölgesine, acil ihtiyaçlar için görevlendirdim. Sonra ingiltere’nin doğusundan Türkiye’nin doğusuna diye bir yardım kampanyası başlattım. Bu kampanyaya destek verenleri Türkiye AFAD ve İngiltere’nin The Brıtısh Red Cross hesaplarına yönelttim. Bu kampanya ile tahminen 50 bin sterlin toplandı. Sonra vatandaşlar eşya, gıda ve yaşam malzemelerini bize getirdiler. Topladığımız 7 tır malzemeyi İngiltere Türk konsolosluğu adına Onur Sayın beye teslim ettik. Yaptığımız proğrama York şehrinden devlet yetkileri de katıldı. Proğramda yaklaşık 17 bin sterlin toplandı. Üyesi olduğum MÜSİAD derneği ile iştişare ederek depremzede 2 aileye ev bağışladık. Yapılan bu programlar İngiltere’de büyük ses getirdi. Daily Mirror dahil Ulusal ve yerel 7 tane yazılı ve görsel basın yayın organında yer aldık. İlerki günlerde yetim ve öksüz kalan aileler için de ayrı bir program düşünüyorum.”dedi.

HABERLER  Şanlıurfalı siyasetçi Müfit Yetkin son yolculuğuna uğurlandı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.