enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
25°C
Şanlıurfa
25°C
Açık
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
32°C

Promosyon ödemelerindeki “hukuksuzluk” nedeniyle üyeleri için dava açacak

Promosyon ödemelerindeki “hukuksuzluk” nedeniyle üyeleri için dava açacak

Promosyon ödemelerindeki “hukuksuzluk” nedeniyle üyeleri için dava açacak
23.02.2023 19:05
0
A+
A-

ŞUAHED Başkanı Dr. Yusuf Eryazğan, Şanlıurfa’da aile hekimlerinin bazılarına hiç promosyon ödemesi yapılmadığı bazılarına da kesinti yapılmak suretiyle ödendiğini belirterek, “Promosyon ödemeleri hesaplarına geçirilmeyen tüm üyelerimiz için dava açacağız” dedi.

Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği (ŞUAHED) Başkanı Dr. Yusuf Eryazğan, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü’nün promosyon ihalesiyle ildeki aile hekimlerine darbe vurduğunu ileri sürdü.

Şanlıurfa’da 2021 yılı sonlarında yapılan promosyon ihalesinde 3 yıllığına ve 9 bin 410 TL tutar karşılığında Yapı Kredi Bankası ile anlaşma imzalandığını hatırlatan Eryazğan, promosyon ödemelerinde yaşanan belirsizliği şöyle aktardı:

“Yüksek enflasyon oranı ve memur maaşına gelen zamlar sonrası ŞUAHED ve meslek örgütlerinin promosyon anlaşmasının yetersiz olduğunu belirtmesi üzerine Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü ihale sözleşmesini dayanak göstererek ihaleyi 2023 yılının başından itibaren iptal ettiğini resmi bir açıklama yaparak ancak hangi şartlarda iptal ettiğini beyan etmeden sosyal medyadan duyurdu. 2022 Aralık’ta yeniden ihaleye çıktığını ilan eden İl Sağlık Müdürlüğü yapılan ihalede verilen maksimum tutarı yeterli bulmadığı ve ihaleye giren bankaların anlaşmış gibi yaklaşık olarak aynı tutar üzerinde yoğunlaşarak artırıma gitmediği gerekçesi ile, yine resmi bir tebliğ yapmadan, sosyal medya üzerinden iptal ettiğini duyurdu. Ocak 2023 sonunda İl Sağlık Müdürlüğü ihaleye çıkmadan, yine resmi bilgilendirme yapmadan, Halkbank ile anlaşıldığını duyurarak promosyon almak isteyenlerin sınırları belirsiz, promosyon genelgesinde olmayan ve ilgili bankaya sonsuz yetki veren bir muvafakatname kağıdını tebliğ tebellüğ etmeden, sosyal medya üzerinden duyurarak ‘bu belgeyi imzalamayanlar promosyon alamaz’ tehdidi savurarak imzalamaya zorladı.”

Şu anda resmi tebliğ bile yapılmayan o kağıdı imzalamayan aile hekimlerine promosyon yatırılmadığını, “zorla, baskıyla, tebliğ olmadan imzalatılan” sağlık çalışanları ve hekimlere de kesinti yapılmak suretiyle bir miktar ödeme yapıldığını belirten Eryazğan, tüm üyeler için dava açacaklarını kaydetti. Eryazğan, şunları ifade etti:

HABERLER  Şanlıurfa'da Aşılarını ihmal eden Kovid-19 hastaları pişmanlıklarını anlattı

“Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği olarak Sağlık Bakanlığına soruyoruz; biz depremzede aile hekimlerine bu reva mı? Şeffaflık içermeyen, ilgili bankaya sonsuz yetkiler verilen bu evrak promosyon genelgesinin neresinde yazıyor, neresinde geçiyor? Tebliğ tebellüğ yapmadan, ilgili sözleşme şartlarını neden iptal edildiğini duyurmadan, ihale yapmadan anlaşma yapılmasının gerekçelerini bize açıklar mısınız?  Bu hukuksuzlukları neden kabul edeceğimizi de açıklayın! Depremin vurduğu bir ilde, hukukun, hakkın, şeffaflığın depremle yıkılmasını ve enkaz altında bırakılmasını kabul etmeyeceğiz. Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği olarak bu hukuksuzluğa maruz kalan ve promosyon ödemeleri hesaplarına geçirilmeyen tüm üyelerimiz için dava açacağız”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.