enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Yağmurlu
22°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Urfa’da hem kontrollü yıkım hem ‘eşya kurtarma’ telaşı

Urfa’da hem kontrollü yıkım hem ‘eşya kurtarma’ telaşı

Urfa’da hem kontrollü yıkım hem ‘eşya kurtarma’ telaşı
27.02.2023 15:51
0
A+
A-

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkımların olduğu Şanlıurfa’da enkaz kaldırma, hasar tespit ve kontrollü yıkım çalışmaları devam ediyor. Evleri hasar gören depremzedeler ise kalan eşyalarını tahliye etmek için çabalıyor.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6’lık depremlerde yıkımların meydana geldiği Şanlıurfa’da, enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor.

Kamyonlara yüklenen moloz yığınları, belli noktalara dökülüyor. Diğer yandan evleri hasar alan depremzedeler, kalan eşyalarını kurtarmak için uğraşıyor. Giriş ile 1’inci katlarda oturanlar kendi imkanları ile üst katlarda oturanlar ise anlaştıkları nakliyecilerle eşyalarını taşıyor. Kiralık ya da satılık ev bulamayan depremzedeler de farklı kentlerin yolunu tutuyor.

Kent genelinde hasar tespit çalışmaları sürerken, acil yıkım kararı alınan bin 122 bina da kontrollü yıkılıyor. Riskli binaların çoğunlukta olduğu Bahçelievler, Yenişehir ve  Karaköprü semtlerinde ise bazı sokak ve caddeler, araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

HABERLER  Şanlıurfa’da sel felaketinde can kaybı 10’a yükseldi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.