enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3669
EURO
34,9579
ALTIN
2.325,33
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C

Şanlıurfa’da otoparkta 150 araç sular altında

Şanlıurfa’da otoparkta 150 araç sular altında

Şanlıurfa’da otoparkta 150 araç sular altında
17.03.2023 15:10
0
A+
A-

Şanlıurfa’yı vuran sel felaketinde kent merkezindeki müzenin kapalı otoparkının suyla dolması sonucu yaklaşık 200 araç hasar gördü.

Otoparktaki suyun tahliye çalışmaları sürerken üç gündür otopark önünde bekleyen araç sahipleri, çalışmaların yavaş sürdüğünden ve sorunlarını anlatacak yetkili bulamadıklarından dert yandı. Yetkililer ise çalışmaların ilk günden itibaren en hızlı şekilde sürdüğünü ifade etti.

Şanlıurfa’da 14-15 Mayıs’ta etkili olan sağanak yağışlarda kenti besleyen derelerin taşması sonucu oluşan, 15 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin izlerinin silinmesi için çalışmalar sürüyor. Kentin birçok noktasında ekipler sel sularının çekilmesiyle oluşan çamur yığınını temizlemek için çalışma yürütüyor.

Çalışmaların yürütüldüğü noktalardan biri de Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi’nin hemen yanında bulunan kapalı otopark. Otoparkın suyla dolması sonucu yaklaşık 200 araç hasar gördü.

Su tahliye çalışmasının sürdüğü otoparktaki bazı araçlar birbirinin üzerine binmiş durumda.

Araçlarının otoparktan çıkarılması için 3 gündür otopark önünde bekleyen vatandaşlar ise çalışmaların yavaş sürdüğünden şikayet ediyor.

ASİLSOYLU: BAKAN SOYLU GİTTİKTEN SONRA ÇALIŞMALAR DURDU

Ajans Urfa’ya konuşan araç sahiplerinden İzzet Asilsoylu, otoparkta yaklaşık 200 aracın bulunduğunu söyledi.  Çalışmaların yetersizliğinden yakınan Asilsoylu, şunları söyledi:

“Bugün sel felaketi sonrası 3’üncü günümüz. Afet Allah’tan gelen bir şeydir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımız var. Hepimizin başı sağ olsun. Canı yanan vatandaşlarımız var. Şu gördüğünüz alanda yaklaşık 200-300 araç var.  Ama burada yetkili olarak hiç kimseyi bulamıyoruz. Sadece dün İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu geldi ve yardımcı olacağız dedi. Süleyman Soylu geldiğinde bir çalışma başlamıştı, gittikten sonra durdu. Biz şimdi burada vatandaş olarak yetkili ve muhatap istiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanını ve Eyyübiye Belediye Başkanını aramamıza rağmen cevap yok.  Derdimize çare istiyoruz.”

HABERLER  Şanlıurfa’da oy verme işlemi başladı

“ADAM ‘SEN ÖLMEMİŞSİN’ DİYOR, ÖLSEK BUNDAN DAHA İYİ”

Kendilerine yardımcı olunmayacaksa araçların nasıl çıkarılacağına kendilerinin çabalayacağını belirten Asilsoylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Burada halk galeyana gelmek üzere, biz buna izin vermeyeceğiz. Bugün bu araçlarımızı çıkaralım yoksa yarın daha büyük zarar olacak. Valilik, belediye ve bakanlık bizden kaçıyor, muhatap bulamıyoruz. Biz de insanız, sizi yiyecek değiliz. Olan olmuş, biz zararın daha büyük olmasına karşıyız. Araçlar bugün çıkmaz ise zararımız bir ise 11’e çıkacak. Bu milli servettir. Burada en ucuz araç 500-600 bin TL’dir. Sadece benim burada yaklaşık 7 milyonluk aracım var. Adam diyor ki ‘sen ölmemişsin’, ölsek bundan daha iyi. Yani millet burada roket gibi olmuş patlamak üzere.”

ÇELİK: İLK GÜNDEN BERİ BURADAYIZ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine ait BELSAN A.Ş’nin Genel Müdürü Levend Çelik ise afetin ilk gününden beri suyun tahliye edilmesi için büyük bir çaba sarf ettiklerini söyledi.

“İlk günden beri suyun tahliye edilmesi için elimizden geleni yapıyoruz” diyen Çelik, şunları söyledi:

“İller Banka’sından bir yardım istedik. Sağ olsun bize bir makine gönderdi. Suyu tahliye ediyoruz. Ama içeride inanılmaz derecede bir balçık var. Balçığı temizlemek için içeriye araç koymuşuz. Biz de istiyoruz ki biran önce araç sahiplerine araçları teslim edelim. Vatandaş yetkili yok diyor ama biz ilk günden beri buradayız” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.