enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5991
EURO
34,7956
ALTIN
2.409,60
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
33°C
Şanlıurfa
33°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
33°C
Perşembe Az Bulutlu
32°C
Cuma Çok Bulutlu
33°C
Cumartesi Açık
33°C

Şanlıurfa’da Ramazan’ın vazgeçilmezi hurma cep yakıyor

Şanlıurfa’da Ramazan’ın vazgeçilmezi hurma cep yakıyor

Şanlıurfa’da Ramazan’ın vazgeçilmezi hurma cep yakıyor
22.03.2023 17:22
0
A+
A-

Ramazan sofralarının önemli besin ürünü olan ve hem sahurda hem de iftarda sık sık tüketilen hurmalar tezgâhlardaki yerini aldı. Şanlıurfa’nın çarşılarında da azda olsa vatandaşlar Ramazan alışverişi yapıyor. Deprem ve selin vurduğu il bu yıl Ramazan’a buruk giriyor.

ŞANLIURFA –Yarın Ramazan ayı başlıyor. Deprem ve sel felaketlerinin yaşandığı Şanlıurfa’da Ramazan alışverişi yok denecek kadar az. İftar ve sahur sofralarının olmasa olmazı hurmalar tanesi bile cep yakıyor.

Çeşit çeşit hurmalar fiyatlarıyla cep yakarken, tok tutma özelliği de bulunan hurmalara rağbet az. Kilogramı 40 liradan başlayan hurmalar kalitesine göre 180 liraya kadar çıkıyor.  En çok tercih edilen Kudüs hurması bile tanesi 4 ila 5 lira arasında değişiyor.

İFTARLIK HURMALAR PAHALI OLUNCA TALEP DE AZALDI

Deprem ve sel felaketinin yaşandığı Şanlıurfa’da Ramazan alışverişinin pek yapılamadığı söyleyen esnaf Ferman Subay, “Ramazan geliyor. Bu yıl hurma fiyatları yüksek. Medine hurmasının kilosunu şu an 100 liraya satıyoruz. Kudüs hurmasının kilosu 170 lira. İran hurması da kilogram 40-50 lira arasında değişiyor. Diğer ürünlerin fiyatları yükseldiğinden dolayı hurma fiyatları da doğal olarak yükseldi. Kalite farkından dolayı hurma ürünleri arasında fiyat farkı oluşuyor.

Hurma ürünlerinden en kaliteli olan Kudüs hurmasıdır. Geçen yıl hurma fiyatları daha uygundu. Geçen dönemlerdeki gibi yoğunluk yaşanmıyor. Deprem ve sel felaketleri de insanları etkilemiş durumda. Hurma fiyatları yüksek olması vatandaşları düşündürüyor. Kudüs hurmasının tanesi 4-5 lira” dedi.

KORKMAZ: VATANDAŞLAR BÜTÇELERİNE GÖRE ALIŞVERİŞLERİNİ YAPIYOR

Hurmaların kalitesine göre 40 ila 180 lira arasında değiştiğini belirten esnaf  Hüseyin Korkmaz, “Hurma fiyatları kalitesine göre 40 liradan başlıyor 180 liraya kadar çıkıyor. İran hurmaları diğer hurma ürünlerine göre daha uygundur. Bu hurmanın kilosu 40-50 lira arasında değişiyor. İki çeşit Kudüs hurması var. Birisinin kilosu 130 lira diğeri ise 170 liradan satılıyor. Ramazan alışverişi bir haftadır başlamış. Vatandaşlar bütçelerine göre alışverişlerini yapıyor. Biz tane ile satmıyoruz. Müşteriler bütçelerine göre hurma alıyor. Kimisi yarım kilo, kimisi 5 kilo hurma alıyor” ifadelerini kullandı.

HABERLER  Şanlıurfa'da Kış daha yüzünü göstermeden sebze meyve fiyatları katlandı

POLAT: ESKİSİ GİBİ HURMAYA RAĞBET YOK DENECEK KADAR AZ

Eski Ramanlar gibi hurmaya talebin olmadığını dile getiren esnaf Polat Arslan da, “Eski zamanlarda insanlar Ramazan öncesi iftarlarını hurma ile açmak için kilolarca alıyordu. Şimdi ise eskisi gibi hurmaya rağbet yok denecek kadar az. Vatandaşların alım gücü düştü. Müşteriler bir kilo hurmayı 160 liraya alırsa çok geliyor. Normalde her sene Ramazan heyecanı vardı. Bu yıl Şanlıurfa’yı deprem ve sel vurması vatandaşları çok etkiledi. İnşallah Ramazan ayıyla birlikte vatandaşlar hurmaya rağbet eder” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.