enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5837
EURO
34,7934
ALTIN
2.507,59
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C

Trafik cezası borcu olanlar dikkat!

Trafik cezası borcu olanlar dikkat!

Trafik cezası borcu olanlar dikkat!
23.03.2023 08:30
0
A+
A-

Borç yapılandırma yasası yürürlüğe girdikten sonra her geçen gün detaylar netleşmeye devam ediyor.

Trafik cezalarına yapılandırma fırsatı geliyor. Borçlarını yapılandıran vatandaşlar peşin ödemelerde yüzde 25 indirim hakkı kazanmalarının yanı sıra enflasyon farkının da yüzde 90’ını ödemeyecek. Yapılandırmaya başvurmak için son gün de belli oldu.

Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırma kanunu nihayet yürürlüğe girdi. Trafik cezası borçları başta olmak üzere birçok borç kanun kapsamında silinecek. Ayrıca borçlarda indirim ve uygun geri ödeme seçenekleri de sunulacak. 

Trafik cezalarında peşin ödemeyi tercih edenlere hem ana parada hem enflasyon farkında indirim yapılacak, faizin tamamı silinecek. Yapılandırılan trafik cezalarında peşin ödemeyi tercih edenlere hem ana parada hem enflasyon farkında indirim yapılacak. 4 bin 538 TL’lik borç bin 871 liraya inecek.

SON TARİH…

31 Mayıs’a kadar yapılandırmaya başvuranların borcundaki gecikme faizi silinip bunun yerine Yİ-ÜFE hesaplanacak. Peşin ödemeyi seçenler Yİ-ÜFE tutarının da yüzde 90’ını ödemeyecek. 48 aya varan taksit imkanından yararlanılması halinde ise ana para ve Yİ-ÜFE’den oluşan borca belirlenen katsayı eklenecek.

Yasa, trafik cezaları da dahil idari para cezalarında peşin ödemelerde ikinci bir indirim imkanı daha sunuyor. Eğer borç 30 Haziran’a kadar peşin ödenirse, para cezasının aslından da yüzde 25 indirim yapılıyor.

HABERLER  Urfa'da sağlık çalışanlarının ücretsiz ulaşım süresi uzatıldı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.