enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3190
EURO
35,0421
ALTIN
2.282,74
BIST
8.981,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

Şanlıurfa’da Kırmızı ette fiyat değişmeyecek

Şanlıurfa’da Kırmızı ette fiyat değişmeyecek

Şanlıurfa’da Kırmızı ette fiyat değişmeyecek
29.03.2023 10:19
0
A+
A-

Ramazan ayının gelmesiyle sadece son bir haftada kırmızı et fiyatları yüzde 10 zamlandı.

Şanlıurfa’da kıymanın kilosu 200 liranın, kuşbaşının kilosu ise 250 liranın üzerine çıktı. Etin fiyatının en yüksek noktaya ulaştığını belirten Şanlıurfa Kasaplar Derneği Başkanı Mustafa Demircan, “Fiyatta düşme de yükselme de olacağını düşünmüyoruz.

En azından artık müşteri geldiğinde fiyat söylemeye yüzümüz olur. Artık yüzümüz kalmamıştı, 3-5 günde bir ete zam yapmak zorunda kalıyorduk” dedi.

Türkiye’de son günlerde beyaz ve kırmızı ette yaşanan fiyat artışı hem esnafı hem de vatandaşı mağdur etti. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte de sadece son bir haftada kırmızı et fiyatlarına yüzde 10 zam geldi.  Şanlıurfa’da geçtiğimiz yıl bu zamanlarda 110 lira civarında olan kıymanın kilosu 200 liranın, kuşbaşının kilosu ise 250 liranın üzerine çıktı.

Kimileri bu fiyat artışını ‘deprem etkisi’ olarak yorumluyor, kimileri ise yükselişin nedenini bazı illerde görülen şap hastalığına bağlı olarak hayvan pazarlarının kapatılmasına bağlıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı ise et ithalatı için düğmeye bastı. Bakanlık fiyatları düşürmek ve dengelemek için et ithal edecek.

Bu kapsamda etin kilogram fiyatının da düşmesi beklenirken Şanlıurfa Kasaplar Odası Başkanı Mustafa Demircan,  konuyla ilgili BİHA mikrofonlarına açıklamalarda bulundu.

Demircan, ülkeye giren ithal etin fiyatlarda yükselme veya düşmeye neden olmayacağını ancak fiyatları sabit tutabileceğini söyledi.

DEMİRCAN: FİYATLARI DEĞİŞTİRMEZ

“İthal et, fiyatlarda herhangi bir oynamaya neden olmaz” diyen Demircan, “Devlet ithal et girmesine izin verdi. Onun için daha fiyat artmaz. İthal et, fiyatları da düşürmez. Çünkü maliyetler yüksek. Yem ve hayvanın kendisi pahalı olunca fiyatta düşme olacağını düşünmüyorum“ diye konuştu.

HABERLER  Şanlıurfa’da ekmeğe gramaj ayarlı zam

“SON BİR HAFTADA YÜZDE 10 ZAM GELDİ”

Et fiyatlarında son bir haftada yüzde 10 zam geldiğini hatırlatan Demircan, şunları kaydetti:

“Şanlıurfa’da et fiyatları normal bir durumda seyrediyor. Bizim etler diğer şehirlere göre daha ucuz. Kıyma ve parça et fiyatları aynıdır. Şu an küçükbaşta et kilo fiyatı 220 TL, büyükbaşta ise 240 TL. Son bir hafta içinde yüzde 10 zam geldi et fiyatlarına. Vatandaş et almakta zorlanıyor. Ama sadece et değil diğer ürünler de pahalı. Alım gücü düşünce vatandaşlar hiçbir şey alamıyor. Ramazan ayındayız ama sakin geçiyor. Esnaf dükkanını eskinden erken kapatırdı, şimdi iş olmayınca geç saatlerde kapatmak zorunda kalıyor. Vatandaş için de zor.  Şu an 4 kişilik bir aile için iftarda yarım kilo et yeterli olur. Yarım kilo et 120 TL.“

“FİYATLARI SÖYLEMEYE YÜZÜMÜZ KALMAMIŞTI”

Şanlıurfa’da et fiyatlarının pik noktasında olduğunu ve artık zam beklemediklerini belirten Demircan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Şanlıurfa’da etin fiyatı artık en yüksek noktasında. Fiyatta düşme de yükselme de olacağını düşünmüyoruz. En azından artık müşteri geldiğinde fiyat söylemeye yüzümüz olur. Müşteri her geldiğinde farklı fiyat söylüyoruz. Artık yüzümüz kalmamıştı, 3-5 günde bir ete zam yapmak zorunda kalıyorduk. Et fiyatları durursa iyi olacak. Müşteri gelip et aldığında ne kadara alacağını bilir, biz de ne kadara satacağımızı biliriz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.