enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4964
EURO
34,8120
ALTIN
2.476,57
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
31°C
Şanlıurfa
31°C
Açık
Perşembe Açık
27°C
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C

Şanlıurfa’nın bağımsız kadın milletvekili adayı megafonuyla sokak sokak gezip oy istiyor

Şanlıurfa’nın bağımsız kadın milletvekili adayı megafonuyla sokak sokak gezip oy istiyor

Şanlıurfa’nın bağımsız kadın milletvekili adayı megafonuyla sokak sokak gezip oy istiyor
31.03.2023 09:45
0
A+
A-

Şanlıurfa’dan bağımsız milletvekili adayı olan Doktor Fahriye Yonca Ayas, Şanlıurfa’yı Meclis’te temsil edebilmek için tek başına seçim kampanyası yürütüyor.

Kendini “mavi megafonlu, mavi başörtülü kadın” olarak nitelendiren Ayas, milletvekili seçileceğinden emin. “Ben Urfalıların has kızıyım bir kere” diyen Ayas, “Bana verilen her oy, Şanlıurfa için çalışmayan milletvekillerine ve siyasi partilere ‘da babam bir durun ha’ demek olacak. Seçilsem de seçilmesem de başım üstüne” dedi.

14 Mayıs’ta yapılacak milletvekili seçimlerinde, Türkiye genelinde onlarca bağımsız aday da şehirlerinden Meclis’e girebilmek için yarışacak. Bu adaylardan biri de Şanlıurfa’da bulunuyor.

Siverekli olan 59 yaşındaki Doktor Fahriye Yonca Ayas, Şanlıurfa’yı Meclis’te temsil edebilmek için bağımsız milletvekili adayı oldu.

Balıklıgöl Devlet Hastanesinde de doktorluk yapan Ayas, renkli bir kişiliğe sahip.

Fahriye Yonca Ayas, kendini “mavi megafonlu, mavi başörtülü kadın” olarak nitelendiriyor.

Seçim çalışmalarını da haliyle mavi megafonu ve mavi başörtüsü ile yapıyor.

Seçim çalışmalarını Balıklıgöl ve Haşimiye Meydanı bölgesinde tek başına esnafı dolaşarak sürdüren Doktor Ayas, BİHA’nın sorularını yanıtladı.

Ayas, siyasi partiler dışında hemşehrilerine farklı bir seçenek sunmak için bağımsız milletvekili adayı başvurusunda bulunduğunu söyledi.

AYAS: KENDİLERİNİ BİR PARTİYE OY VERMEK ZORUNDA HİSSETMESİNLER

Fahriye Yonca Ayas, bağımsız milletvekili adayı olmaya nasıl karar verdiğini şöyle anlattı:

“Şanlıurfa hak ettiklerini hiçbir şekilde almıyor. Ne yazık ki bizim Şanlıurfa’dan Meclis’e giden siyasi partilerden vekillerimiz Şanlıurfa’nın hak ettiklerini alması için bir çaba göstermiyor. Urfa’nın bir sürü sorunu var. Ben Şanlıurfa’daki hemşehrilerimin insanların kendilerini bir partiye oy vermek zorunda hissetmelerini istemediğim için aday oldum.”

“KESİNLİKLE SEÇİLEBİLECEĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM”

Tek başına seçim çalışmalarını yürüten Fahriye Yonca Ayas, milletvekili seçilebileceğinden de emin.

HABERLER  AK Parti Urfa teşkilatında "Kırgınlık yok" mesajı

“Kesinlikle seçilebileceğimi düşünüyorum” diyen Ayas, “Çünkü Şanlıurfa’da sahada dolaşırken kent halkının artık bu siyasi partilerin farklı hareketlerinden, bugün kalkıp yarın başka bir şey olmasından, kimin kimi nasıl desteklediğini bilmemesinden yorulduklarını düşünüyorum” dedi.

 “BEN ONLARIN HAS KIZIYIM BİR KERE”

“Urfalılar neden size oy versinler?” sorusuna Ayas, şu cevabı verdi:

“Urfa’da yıllardır hep aynı kişiler Meclis’te ve hiçbir sorunumuzun çözülemediğini görüyoruz. Ben onların has kızıyım bir kere. Oy vermeseniz de beni bir tanımaya çalışın, ben kimim, neden bu yoldayım. Geçmişte ne yapmışım ona baksınlar.”

“URFA’NIN EN ÖNEMLİ İKİ SORUNUNU BİR DOKTOR OLARAK EN İYİ BEN ÇÖZEBİLİRİM”

Urfa’nın en önemli iki sorunu olarak uyuşturucu kullanan gençleri ve mevsimlik tarım işçilerinin yaşam koşullarını gösteren Fahriye Yonca Ayas, “Benim bu konularda gösterdiğim çabayı hiçbir vekil göstermemiştir. Bir doktor olarak bu iki sorunu da en iyi ben çözebilirim” dedi.

“BANA VERİLEN HER OY…”

Şanlıurfa’daki her bireyden oy isteyen Ayas, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dönüp geçmişe baktığımızda Meclis’e yeterince kadın vekil gitmediği doğru. Kadınlarımız ve kız çocuklarımızın önünde bariyer olduğu da doğru. Bu yüzden partilerine oy veren hemşehrilerimden bir uyarı niteliğinde bağımsız bir aday olarak oy istiyorum. Çünkü bana verilen her oy, Şanlıurfa için çalışmayan milletvekillerine ve siyasi partilere ‘da babam bir durun ha’ demek olacak. Seçilsem de seçilmesem de başım üstüne. Ama seçilmesem ‘pardon elinizle yaptınız’ derim”.

Ayas, seçilemediği takdirde sağlık sektöründe çalışamaya, kitap okumaya ve yazılar kaleme almaya devam edeceğini söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.