enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3295
EURO
35,0781
ALTIN
2.306,99
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C

Doktor Dinçer otizm bozukluğuna dikkat çekti

Doktor Dinçer otizm bozukluğuna dikkat çekti

Doktor Dinçer otizm bozukluğuna dikkat çekti
01.04.2023 14:15
0
A+
A-

Her yıl 2 Nisan otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara dikkat çekmek için “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak kutlanır.

Konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda otizmde erken tanı ve erken tedavinin önemine değinen Uzm. Dr. Mustafa Dinçer, bunun sorunun gidişatını değiştiren en önemli adımlardan biri olduğunu belirtti.

2 Nisan günü Birleşmiş Milletler tarafından otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edilmişti. Bu şekilde dünyada otizmle ilgili araştırmaların teşvik edilmesi, bu konudaki farkındalığın artırılması ve erken teşhis ve tedavinin yaygınlaştırılması hedeflenmekte.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzm. Dr. Mustafa Dinçer, ailelerin başta kendi çocukları olmak üzere belirtileri tanıyarak erken dönemde tanı konulmasını sağlamalarının, farkındalığın önemli bir boyutu olduğuna dikkat çekti.

Ailelerinin bu hastalıkla savaşan otizmli çocuklarının yanında durmalarının önemini vurgulayan Dr. Dinçer, “Ne yazık ki toplumumuzda birçok insan otizm spektrum bozukluğu hakkında oldukça yanlış ya da eksik bilgilere sahiptir. Ancak, otizmli bireylerle ilgili doğru bilgiler edinerek, böylece onların neler hissettiğini tahmin etmek ve onlara destek olabilmek önemlidir. Hem kendi farkındalığınızı hem de toplumun farkındalığını arttırmak için yapılabilecek birçok şey vardır. Ülkemizde otizm farkındalığını artırmak, otizmli bireylerin eğitim, ekonomik, sosyal ve kültürel hayata tam katılımlarının sağlanması için çeşitli kurumlar ve sivil toplum kuruluşları tarafından tüm yurt genelinde çeşitli farkındalık faaliyetleri düzenlenmektedir” ifadelerini kullandı.

Çocuk haklarını savunmanın herkesin görevi olduğuna değinen uzman doktor, otizmli bireylerle zaman geçirmenin, etkinliklerine katılıp onlara destek olmanın hem büyükler hem de çocuklar için önemli bir gelişim imkânı sunduğunu kaydetti.

HABERLER  Turkovac” aşısı Şanlıurfa’da uygulanmaya başladı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.