enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5167
EURO
34,8858
ALTIN
2.451,84
BIST
9.885,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
34°C
Pazar Çok Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Yağmurlu
22°C

Viranşehir’de bir vatandaş Akbabayı evinde besliyor

Viranşehir’de bir vatandaş Akbabayı evinde besliyor

Viranşehir’de bir vatandaş Akbabayı evinde besliyor
04.04.2023 14:49
0
A+
A-

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde yaşayan Hikmet Aslanlı, gezinti yaptığı sırada bitkin halde uçamayan bir akbaba buldu. Uçamayan yırtıcı kuşu bırakmaya gönlü el vermeyen Aslanlı, hayvanı evine götürerek beslemeye başladı.

Akbabayı yaklaşık bir hafta boyunca besleyen Aslanlı, leş yiyen kuşu evinde beslediği görüntülerle sosyal medyada gündem oldu.

Soyu tükenme tehlikesi altında olan heybetli bir canlının son sığınaklarından biri Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesi oldu.

Aslanlı, Viranşehir’de gezinti yaptığı sırada bitkin halde bir akbaba buldu. Uçamayan kuşu o halde doğada bırakmaya gönlü el vermeyen Aslanlı, yırtıcı kuşu evine götürerek beslemeye başladı.

Leş yiyen kuşu evinde beslediği görüntülerle sosyal medyada gündem olan Aslanlı, olayın detaylarını BİHA’ya anlattı.

ASLANLI: EVDE BİR HAFTA BAKTIM

Hayvanın yaralı olmadığını fakat bitkin olduğu için uçamadığını ifade eden Aslanlı, “Akbabayı eve getirdim ve yaklaşık 1 hafta evde baktım. Hayvan etçil olduğu için köpeklerimi beslemek için mezbahadan getirdiğim etleri ona da verdim. İlk birkaç gün yemedi. Sonrasında yemeye başladı“ dedi.

“KENDİNE GELİNCE TEKRARDAN DOĞAYA BIRAKTIM”

“Akbaba uçmaya başlayınca, şehrin dışına götürüp bulduğum bölgeye bıraktım” diyen Aslanlı, “Oraya götürmemin sebebi yuvası oralarda olabilir diye. Sonrasında akbaba uçup gitti. İlk defa böyle bir hayvanı bu bölgede gördüm. Nereden buraya gelmiş bilmiyorum” diye konuştu.

 “AKBABAYI KENDİLERİNE SATMAMI İSTEYENLER OLDU”

Arkadaşının, evinde akbaba ile çektiği fotoğrafı sosyal medyada paylaşmasının ardından telefonlar aldığını belirten Aslanlı, “Ben bunu normal bir şey olarak görüyordum ama millet çok peşine düştü, fotoğraflarım her yerde paylaşıldı. Beni akbaba için her yerden aradılar. Kimileri akbabayı kendilerine satmamı istedi. Fakat ben doğaya bırakmıştım” ifadelerini kullandı.

HABERLER  Urfa’da mercimek taşıyan tır devrildi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.