enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5838
EURO
34,9974
ALTIN
2.457,47
BIST
9.784,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
33°C
Cumartesi Az Bulutlu
34°C
Pazar Az Bulutlu
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Deprem bölgesindeki çiftçilerin tohum desteklemesi yüzde 100 arttırıldı

Deprem bölgesindeki çiftçilerin tohum desteklemesi yüzde 100 arttırıldı

Deprem bölgesindeki çiftçilerin tohum desteklemesi yüzde 100 arttırıldı
05.04.2023 11:28
0
A+
A-

Şanlıurfa’nın da dahil olduğu deprem bölgesindeki çiftçileri ilgilendiren bir karar alındı. Resmi Gazete’de yer alan ilgili karara göre, deprem bölgesindeki 11 ilin çiftçilerine verilecek sertifikalı tohum desteği yüzde 100 arttırıldı.

Dün gece Resmi Gazete’de, “2022 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemeler ve 2023 Yılında Uygulanacak Sertifikalı Tohum Kullanım Desteğine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar” yayımlandı. Karara göre, 6 Şubat’ta yaşanan depremlerde zarar gören 11 ilin çiftçilerine verilecek sertifikalı tohum destekleme miktarları yüzde 100 arttırıldı.

Şanlıurfa’nın da dahil olduğu deprem bölgesindeki çiftçilerin bu desteklemeden yararlanabilmesi için yurt içinde üretilip sertifikanladırılmış tohumu kullanması ve 2023 üretim yılında Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı arazilerde üretim yapması gerekiyor.

Kararda ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yer altı sularının yetersiz seviyede ve su kısıtının olduğu tespit edilen havzalardaki çiftçilere de 135 lira sertifikalı tohum desteği ödemesi yapılacak. Şanlıurfa-Viranşehir havzasını da kapsayan bu karar gereği, çiftçilerin ÇKS’ye kayıtlı olmaları ve üretim için yurt içinde üretilip sertifikalandırılan yağlık ayçiçeği tohumunu kullanmaları gerekiyor.

HABERLER  Akçakale’de eğitimcilerin maaş ve promosyon ihalesi sonuçlandı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.