enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3763
EURO
34,7656
ALTIN
2.429,79
BIST
9.945,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
29°C
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Şanlıurfalı bakan Nureddin Nebati’nin kırmızı et açıklaması gündem oldu

Şanlıurfalı bakan Nureddin Nebati’nin kırmızı et açıklaması gündem oldu

Şanlıurfalı bakan Nureddin Nebati’nin kırmızı et açıklaması gündem oldu
05.04.2023 11:45
0
A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, her geçen gün artan et fiyatları ilgili açıklamasıyla gündem oldu. Bakan Nebati, “Türkiye’de damak tadı değişti. Koyun eti ucuz, ama tercih edilmiyor, kokusundan dolayı. Bunu da değiştirmek lazım” ifadesini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebatı’nin kırmızı etin fiyatları ile ilgili yaptığı açıklama sosyal medyada gündem oldu. Katıldığı televizyon programında toplumun kırmızı et ile ilgili damak tadının değiştiğini kaydeden Bakan Nebati, koyun etinin dana etine göre çok ucuz olduğunu, ancak kokusundan dolayı tercih edilmediğini savundu.

Koyun etinin teşvik edilip kullanılabilir  bir damak dönüştürülmesi gerektiğini de ifade eden Nebati, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Bir üretim planlamasının yapılması lazım. Kırımızı ette de aynı şeyler yaşandı. Yem fiyatlarının artmasından kaynaklı etle ilgili birtakım problemler yaşanmış oldu. Ama şu an bir de toplumda damak değişti. Şu anda koyun eti çok ucuz, dana etine göre. Ama koyun etini yemiyor. Halbuki Türkiye’deki yapı koyun üretimine yönelik bir coğrafyada yaşıyoruz. Ama biz damağı dana etine çevirdik. Koyun etini çocuklarımız yemiyor. Kokusundan rahatsız oluyorlar. Buna yönelik olarak da adımlar atılması lazım. Biraz koyun etinin de teşvik edilmesi, koyun etinin kullanılabilir bir damağa dönüşümünü gerçekleştirimemiz lazım. Bu aradaki fiyatların yükselmesinde sürekli bir suçlu aramaktan ziyade, bu işlerin belli bir plan çerçevesinde yapılmış olması, kamunun gerektiğinde elini taşının altına koyması noktasında çekinmemesi gerekir”.

Bakan Nebati’nin kırmızı etteki  fiyat artışını bu şekilde damak tadıyla ilişkilendirmesi sosyal medyada gündem oldu.

HABERLER  Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıkları ilgili kararlar Resmi Gazete'de
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.