enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Şanlıurfa’da martta 6 işçi, iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi

Şanlıurfa’da martta 6 işçi, iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi

Şanlıurfa’da martta 6 işçi, iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi
11.04.2023 16:27
0
A+
A-

İSİG’in raporuna göre martta en az 130 işçi, iş cinayetlerinde hayatını kaybetti. Şanlıurfa, geçen ay yaşamını yitiren 6 işçi sayısı ile martta iş cinayetlerinin en fazla yaşandığı ilk üç şehir arasında.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi, yılın ilk 3 ayında en az 463 işçinin iş kazalarında hayatını kaybettiğini açıkladı.

İSİG Meclisi’nin verilerine göre, günde ortalama 5 işçi iş kazalarında yaşamını yitirdi. Verilere göre, mart ayında en az 130 işçi iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi. Bunların 3’ü çocuk, 8’i mülteci ve 3’ü kadın olurken, mart ayında en çok inşaat iş kolunda iş kazası yaşandı.

ŞANLIURA İLK ÜÇTE

İllere göre hayatını kaybeden işçi sayısını da açıklayan İSİG, Şanlıurfa’da mart ayında 6 işçinin yaşamını yitirdiği bilgisini paylaştı.

Martta iş cinayetlerinde ölen en fazla işçi İstanbul’da oldu. 23 işçinin hayatını kaybettiği İstanbul’u 7 işçinin ölümüyle Malatya izledi. Şanlıurfa ise 6 işçinin iş cinayetlerine kurban gitmesiyle İstanbul ve Malatya’nın ardından 3. sırada yer aldı.

HABERLER  Urfa’da hem kontrollü yıkım hem ‘eşya kurtarma’ telaşı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.