enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3763
EURO
34,7656
ALTIN
2.429,79
BIST
9.945,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
29°C
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Şanlıurfa’da mimarların açıklamasına mimarlar odasından karşı açıklama

Şanlıurfa’da mimarların açıklamasına mimarlar odasından karşı açıklama

Şanlıurfa’da mimarların açıklamasına mimarlar odasından karşı açıklama
13.04.2023 21:22
0
A+
A-

TMMOB Mimarlar Odası Şanlıurfa Şubesi, deprem sonrası kentte yapılanlarla ilgili fikir alışverişinde bulunmadıkları için kendilerini eleştiren Çağdaş Mimarlar Topluluğu’nun açıklamasına karşı açıklama yayımladı.

Oda, Çağdaş Mimarlar Topluluğu için “İşleri düştüğünde güzelleme yapan ancak çıkarları ile çeliştiğinde odayı hedef alan 3-5 kişilik bu ayrılıkçı oluşumu meslektaşlarımızın dikkatine sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Çağdaş Mimarlar Topluluğu, 6 Şubat’taki depremlerin ardından Şanlıurfa’da mimarlar odası yönetiminin felaketler sonrası hiçbir fikir alışverişinde bulunmadığını ileri sürerek, “Ne kentin üniversitesinden ne sektörün bileşenleri ne de üyeleri ile hiç bir istişarede bulunmayan, bir a4 kağıdına amatörce yazılmış teknik analizden uzak kararlar, meslek odasının ciddiyeti ile bağdaşmamaktadır” açıklamasında bulunmuştu.

Bu açıklamanın ardından TMMOB Mimarlar Odası Şanlıurfa Şubesi karşı bir açıklama yaptı.

“Merkez ilçe belediyelerimizin kıymetli teknik personelinin bir araya gelerek, deprem sonrası yapı güvenliği açısından alınması gereken bir takım tedbirler kapsamında, çeşitli meslek disiplinlerinden aldıkları görüş ve önerileri de dikkate alarak hazırladıkları ve henüz taslak aşamasında olan bir takım uygulama kararlarını ağızlarına dolayıp bağlı olduklarını söyledikleri odalarına karşı, meslektaşlarımızı yanlış bilgilendirmeleri meslektaşlarımızı üzmüştür” denilen odanın açıklamasında, 800’ün üzerinde üyenin yasal temsilcisi olarak sandıktan çıkan 50 meslektaşlarının yaptığı toplantıda kendilerinin yokluğunu eksiklik olarak ifade etmelerinin, meslektaşlarının iradesine saygısızlık olduğu vurgulandı.

TMMOB Mimarlar Odası Şanlıurfa Şubesi’nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Kurdukları cümlelerin çelişkili olduğunu fark edemeyecek kadar kör durumdalar. Hem ‘kamuda çalışan meslektaşlarımız dâhil tek kişi ile görüşülmedi’ diyeceksiniz ardından ‘belediyelerin kapalı kapıları ardında görüşme yaptılar’ diyeceksiniz. Belediyelerin kapalı kapıları ardında kiminle görüşmüş olabiliriz. Görüştüğümüz yetkili teknik personeli aşağılayan bu anlayışı tabi ki meslektaşlarımız her platformda mahkûm edecektir.

Kafalarını gömdükleri çukurdan çıkardıklarında, odamızın afet sürecinde ki çalışmalarını ve çağrılarını herkes gibi kendileri de görebilecekken, iftira atmayı tercih etmeleri de ayrıca meslektaşlarımızın dikkatini çekmiştir.

HABERLER  Turizmi lezzetleriyle tutkuya dönüştüren rota: Güneydoğu

Odamız seçimlerine yaklaştıkça her zaman ki bilindik söylemlerini tekrar tekrar bıkmadan dillerine dolayanlar yine mimarlık öğrencilerini ve yeni mezun arkadaşlarımızı hedeflerine almış görünüyor. Dayanışma, birliktelik, meslek itibarı vs. süslü cümleler kuranların söyledikleri ile yaptıklarının birbiri ile çeliştiğini tüm ülkeye göstermiş olmaları mesleğimiz ve odamız adına da büyük bir utançtır.

Odamızın son seçimlerinden sonra adeta ayrılıkçı bir oluşum gibi hareket etmeye başlayan, odanın etkinliklerine katılmayan, toplantı çağrılarına duyarsız kalan bu kişiler, garip isimler altında topluluklar kurup alternatif oda kurma hayaliyle odayı dillerine dolamaktan vazgeçmedikleri sürece marjinal olmaktan kurtulamayacaklardır.”

Odanın açıklaması, “İşleri düştüğünde güzelleme yapan ancak çıkarları ile çeliştiğinde odayı hedef alan 3-5 kişilik bu ayrılıkçı oluşumu meslektaşlarımızın dikkatine sunuyoruz” ifadeleriyle bitirildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.