enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5700
EURO
34,8716
ALTIN
2.435,57
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
33°C
Cuma Açık
33°C
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Az Bulutlu
32°C

Harran Üniversitesi öğrencisi eğitim kariyerinin engellendiğini iddia etti

Harran Üniversitesi öğrencisi eğitim kariyerinin engellendiğini iddia etti

Harran Üniversitesi öğrencisi eğitim kariyerinin engellendiğini iddia etti
15.04.2023 18:48
0
A+
A-

Harran Üniversitesi’nde yüksek lisans öğrencisi olan Sinan Cumart okuduğu Yeni Türk Edebiyatı bölümü hocalarından L. B.’nin tez danışmanlığını bırakması nedeniyle büyük mağduriyet yaşadığını iddia etti.

Cumart, mağdur edilmesinin nedeni konusunda ise, hocanın hiçbir neden ortaya koymadığını savundu.

Harran Üniversitesi’nde Yeni Türk Edebiyatı (YTE) üzerine yüksek lisans yapan Sinan Cumart isimli bir Urfalı öğrenci, bölümün hocalarından L.B.’nin kendisinin tez danışmanlığını bırakması nedeniyle büyük bir mağduriyet yaşadığını ve resmi olmasa da, fiili olarak yüksek lisanstan atıldığını ileri sürdü.

MOBBİNG UYGULADIĞI İDDİASI

BİHA’ya konuşan Cumart, “intiharın eşiğindeyim. Harran Üniversitesi’nde YTE doçenti L. B. bir süredir bana sistematik olarak mobbing uyguluyordu ve dün beni gerekçesi olmadan yüksek lisanstan attı” ifadelerini kullandı. Hocasının kendisini mağdur etmesi konusunda herhangi bir neden göstermediğini savunan Urfalı öğrenci, “Herhangi bir sebep ortaya koymamış. Gösterdiği sebep “10 ay ortada olmamam”, ama böyle bir süre söz konusu değil” dedi.

Alanında başarılı olduğunu belirten ve bunu paylaştığı sınav sonuçları ile göstermeye çalışan Cumart, lisansı bitirdiği Uludağ Üniversitesi’nde mülakatta kendisine haksızlık yapılması üzerine Harran Üniversitesi’ne geçtiğini savundu.

Harran Üniversitesi’ne geçtikten bir süre sonra tez aşamasına geldiğini ve bu aşamada kendisine danışmanlık yapan bölüm hocalarından L.B.’nin danışmanlığını bırakarak kendisini mağdur ettiğini ileri sürdü.

CUMART: MESAJ ATTIM DÖNMEDİ, ARADIM CEVAP VERMEDİ

Yüksek lisans tezini bitirmek için danışman hocaya ihtiyaç olduğunu kaydeden Urfalı öğrenci, sorun yaşadığı süre boyunca tüm çabasına rağmen hocasına ulaşamadığını savunarak, “Mesaj attım dönmedi, aradım cevap vermedi. Alışkın olduğum bir tavırdı. Enstitüye durumu bildirdim, bölüm başkanına yönlendirdi, aradım her şeyi anlattım. Geri döneceğim dedi dönmedi. Sonra bir daha aradım ve danışman hocamdan aylar sonra ilk defa bir mesaj aldım. Düşünmeden atmıştı. Belli ki bölüm başkanı aradıktan sonra bir anda düşünmeden atılmış bir mesajdı” dedi.

HABERLER  Şanlıurfa'dan binlerce öğrencinin katıldığı MSÜ sınavı başladı

Cumart, öğretim üyesi L.B. ile olan WhatshApp yazışmalarını paylaşarak, hocanın kendisine yönelik “10 ay ortadan kayboldun” mesajına da cevap verdi. “10 aylık bir süre söz konusu değildi” diyen Urfalı öğrenci, açıklamasında hocasına yönelik, “Hem madem böyle bir şey vardı, daha birkaç hafta önce ders kaydımı neden onayladınız? Birinci dönemdeki derslerim neden tam puanlı?” sorularını sordu.

“TEZİMİ BİTİRMEZSEM TÜBİTAK BURSUNU GERİ ÖDEMEM GEREK”

Cumart, ilgili öğretim üyesi L. B.’nin tez danışmanlığını bırakması nedeniyle diğer hocaların da kendisine danışmanlık yapmaya yanaşmadığını ve bunun da tezini zamanında vermeyi engellediğini iddia etti. TÜBİTAK 2210-A yüksek lisans bursu aldığını söyleyen Cumart, “Burs sözleşmesine göre tezi 3 yıl içerisinde bitirmem gerekiyor. Aksi takdirde aldığım bursu geri ödemek zorunda kalacağım. Hocanın haksız bir şekilde benim tezi bitirmemin önünü tıkaması bu parayı geri ödememe sebep olacak. Hem de hakkımla, başarıyla aldığım bursu” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.