enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3334
EURO
35,1194
ALTIN
2.302,36
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C

“Enderun usulü teravih namazı” Haliliye’de yaşatıldı

“Enderun usulü teravih namazı” Haliliye’de yaşatıldı

“Enderun usulü teravih namazı” Haliliye’de yaşatıldı
16.04.2023 08:38
0
A+
A-

Haliliye Belediyesi tarafından düzenlenen program ile Osmanlı Devleti’nin kadim saray geleneği olan Enderun usulü teravih namazı kılındı.

Haliliye Belediyesi tarafından geçen sene de düzenlenen Osmanlı’nın köklü geleneklerinden Enderun usulü teravih namazı bu yıl da eda edildi.

Cemaatin yoğun ilgi gösterdiği Enderun usulü teravih namazında ezan, kamet, Kur’an-ı Kerim, ilahiler, kasideler ve dualar okundu.

Beş ayrı makam icra edilerek Mevlana Camii’nde kılınan Enderun teravihinde; Dünya Kur’an-ı Kerim Okuma Birincisi Mehmet Bilir, Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Türkiye Birincisi Yunus Balcıoğlu, Ezanı Şerif Güzel Okuma Dünya İkincisi Mustafa Alphayta, Tasavvuf Müziği Sanatçısı Mustafa Akbaş ile Mehmet Kemiksiz, Hafız Ahmet Uzunoğlu, Hafız Ramazan Kutlu ve Hafız İdris Erdem yer aldı.

CANPOLAT: 5 BİNİN ÜZERİNDE VATANDAŞ KATILDI

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, 5 binin üzerinde vatandaşın yoğun katılımıyla Osmanlı’da bir gelenek olan Enderun teravihi atmosferini Haliliye’de yaşattıklarını ifade etti. Canpolat, şunları söyledi:

“Şanlıurfa, manevi atmosferin en yüksek oranda yaşandığı bir iklime sahip. Ve tabii Ramazan olması hasebiyle de vatandaşlarımızla geçtiğimiz yıllarda da bir Enderun usulü teravihi eda etmiştik. Bugün de nitekim Şanlıurfa’da, Haliliye’de yine Mevlana Külliyesine 5 binin üzerindeki vatandaşımızın katılımıyla ilahilerin, kasidelerin okunduğu, Efendimize methiyelerin dizildiği bir Enderun usulü teravihi hep birlikte eda ediyoruz. Ramazan dolayısıyla Urfalı hemşerilerimizin Ramazanlarını tebrik ediyorum ve nitekim başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu da cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan-ı Şeriflerini kutluyorum. İnşallah birkaç güne kalmaz da Kadir Gecesini eda edeceğiz. Allah bizi nice bayramlara ulaştırsın diyor, saygılar sunuyorum.”

Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan ise vatandaşların yoğun katılımıyla Enderun teravihini hep birlikte eda ettiklerini belirtti.

HABERLER  Urfalı mevsimlik işçilere hijyen paketi dağıtıldı

Öte yandan, Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü tarafından ise alanda bulunan vatandaşlara lokum ikram edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.