enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3119
EURO
35,1160
ALTIN
2.302,59
BIST
9.055,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

Harran Üniversitesi öğrencilere yönelik afet atölyeleri düzenliyor

Harran Üniversitesi öğrencilere yönelik afet atölyeleri düzenliyor

Harran Üniversitesi öğrencilere yönelik afet atölyeleri düzenliyor
18.04.2023 18:05
0
A+
A-

Harran Üniversitesi’nde yürütülen afet odaklı atölye projeleri kapsamında öğrenciler, deprem gibi doğal afetler konusunda dayanışmanın önemi ile ilgili olarak bilgileniyorlar.

Harran Üniversitesi Göç Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinatörlüğünde, Sosyal Uyum ve Girişimcilik Derneği ortaklığında ve Konrad Adenauer Vakfı desteğiyle devam eden “Gençleri İyileştirme Projesi: Depremin Olumsuz Etkilerinin Azaltılması ve Gençler Arasında Sürdürülebilir Dayanışmanın Güçlendirilmesi” isimli projede gençler birçok aktivite ile kendilerini geleceğe hazırlıyor.

Aktivitelerin birinci ayağında katılımcı gençler, alanlarında uzman akademisyenlerden afetlere ve gençlik çalışmalarına yönelik çeşitli konularda interaktif söyleşiler gerçekleştirdiler.  Gerekli teorik ve pratik donanımı sağlamış olan gençler, projenin ikinci ana ayağı olan iki günlük bir çalıştay ile hem kendileri hem de çevreleri için neler yapılabilir konusunda yoğun çalışmalar yaptılar. Çalıştayda dayanıklılık, hazırlılık ve kapsayıcılık ilkelerine dayalı bir şekilde acil, kısa ve uzun vadeli aksiyon planları oluşturdular.

Projenin son ayağı olan Fikir Atölyesi etkinliğinde ise gençler dört adet proje hazırlayarak öğrendiklerini pratiğe dökmeyi hedeflediler.

Proje kapsamında, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Veysel Bozkurt, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Ekmel Geçer ile Dr. Öğretim Üyesi Aslıhan Nişancı ve İbni Haldun Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Taha Burak Toprak gibi isimler gençlerle buluşarak afet sosyolojisi, psikolojisi ve pratik uygulamalar üzerine eğitimler verdi.

Projenin açılışına katılan Konrad Adenauer Vakfı Türkiye Direktörü Walter Gloss, katılımcı gençlerle deprem deneyimleri üzerine sohbet ederek projenin önemini vurguladı. Direktör Gloss, gençlere projede başarılar dileyerek her zaman desteğe hazır olduklarını ifade etti.

Fikir Atölyesine katılarak üniversite öğrencileriyle buluşan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu da, gençlerle bir söyleşi gerçekleştirdi. Rektör Güllüoğlu, böylesine önemli bir projede yer alan gençlerin, artık daha fazla sorumluluk sahibi olduklarını ve bunun hakkını vereceklerinden emin olduklarını kaydetti.

HABERLER  Şanlıurfa’da alternatif okullar hazır hale getiriliyor

Yapılacak çalışmalarda, üretilecek projelerde üniversite yönetimi olarak her zaman gençlerin yanında olduklarını ifade eden Rektör Güllüoğlu, üniversitedeki yeni yönetim anlayışının öğrenci odaklı olduğunu belirtti.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, aynı zamanda katılımcı öğrencilerin deneyimlerini dinleyerek çeşitli tavsiyelerde bulundu. Katılımcılar açısından oldukça motivasyonel olan bu ziyaretin ardından öğrencilere sertifikaları Rektör Güllüoğlu tarafından verildi.

Projenin Fikir Atölyesi bölümüne Ankara’dan günübirlik katılım sağlayan Konrad Adenauer Vakfı Türkiye proje koordinatörü Anastasia Pazer-Ilgaz da projenin başarısından duyduğu memnuniyeti ifade ederek Harran Üniversitesi ile her zaman yakın temas içerisinde çalışacaklarını vurguladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.