enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5125
EURO
34,8747
ALTIN
2.440,45
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Şanlıurfa esnafı eski bayramları arıyor

Şanlıurfa esnafı eski bayramları arıyor

Şanlıurfa esnafı eski bayramları arıyor
18.04.2023 16:38
0
A+
A-

Şanlıurfa’da, Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşı alışveriş telaşı sardı.

Ancak, kentte geleneksel bayram alışverişinin yapıldığı tarihi çarşılar bölgesinde geçen yıllardaki bayram öncesi hareketlilik bu yıl pek yok. Deprem ve sel felaketinin ardından hayat pahalılığı ile de vatandaş çarşıya uğramazken, esnaf da bayram öncesi satışlarda belli bir hareketliliğin yaşandığını, ancak önceki senelere kıyasla yoğunluğun daha az olduğunu dile getirdi.

  ŞANLIURFA – Şanlıurfa’da Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala çarşı pazarda bayram alışverişi azda olsa başladı.  Ancak, deprem ve sel felaketlerinin yaşandığı kentte eski bayramlardaki gibi alışveriş heyecanı yok.

Şanlıurfa’nın en işlek noktalarından olan tarihi çarşılar bölgesi ve Yıldız Meydanı’ndaki giyim, ayakkabı gibi mağazalarda eskiden bayram öncesi alışveriş yoğunluğu yaşanırdı. İnsan kalabalığından geçilemeyen çarşılar eski bayramları mumla arıyor. Geçen yıla göre bayramlık giyimlerin fiyatlarının artması ve alım gücünün düşmesi nedeniyle bayramlık ürünlere ilgi azaldı.

Esnaf da bayram öncesi satışlarda belli bir hareketliliğin yaşandığını, ancak önceki senelere kıyasla yoğunluğun daha az olduğunu dile getirdi.

BİHA’ya konuşan, Yıldız Meydanı esnafından İzzet Karaman, bayramlık ürünlerinin mağazalardaki ürünlere göre daha uygun olmasına rağmen talebin az olduğu belirtti.

KARAMAN: MAĞAZALARA GÖRE DAHA UYGUN

Yıldız Meydanı’nda eskisi gibi kalabalık olmadığını söyleyen Karaman, “Bir zamanlar buralarda iğne atsan yere düşmüyordu. Şimdi bayrama az kalmış olmasına rağmen bayram havası yok. Belediye yetkilileri bir an önce Balıklıgöl otobüs hattını tamamen açması lazım ki biraz alışveriş olsun. Yıldız Meydanı’ndaki eşyaların fiyatı mağazalara göre çok uygundur. Kot 50 lira, tişört 30 lira ve tayt 25 lira. Eşyaların fiyatları gayet uygundur. Mağazada bir kot 200 liraya bile alınmıyorken burada 50 lira” ifadesini kullandı.

HABERLER  Tarımsal girdi fiyat endeksi arttı

ÇAKIR: ESKİ BAYRAMLARI MUMLA ARIYORUZ

Esnaf İsmail Çakır da eski bayramlardaki yoğunluğun olmadığını ve eski bayramları aradıklarını belirterek, şunları ifade etti:

 “Ramazan Bayramı’na az bir süre kaldı. Bizde iş çok fakat çalışan yok. Millet çok yok. Bizim Urfa’da millet bayrama son gün kala alışveriş yaparlar. Bu durumda burada adet haline gelmiş. Eski bayramlar yok artık. Eskiden bayramlar böyle değildi, hareketlilik vardı. Eskiden bayramda heyecan vardı. Hazır giyim pahalı olduğu için insanlar ısmarlama kıyafetlere meyilli oldu. Çırak da olmadığı için kendi elimizle işimizi yapıyoruz. Biz bir ceketin dikimini bin liraya yapıyoruz. Elbise dikimlerini de bin 500 liraya dikimini yapıyoruz”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.