enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5706
EURO
34,7604
ALTIN
2.491,29
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
27°C
Şanlıurfa
27°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C

Son ankete göre cuhmurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalıyor

Son ankete göre cuhmurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalıyor

Son ankete göre cuhmurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalıyor
22.04.2023 21:37
0
A+
A-

SONAR Araştırma tarafından yapılan son seçim anketinin sonuçları paylaşıldı. Sonuçlara göre, ikinci tura kalan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52,1 oy oranı ile yeniden cumhurbaşkanı oluyor.

SONAR Araştırma’nın yaklaşan 14 Mayıs cumhurbaşkanı ve genel seçimlerine dair yaptığı son anketin sonuçları, kamuoyu ile paylaşıldı. Anket 10-16 Nisan 2023 tarihleri arasında 25 ilde 4 bin 541 kişiyle yapıldı.

Ankette katılımcılara “14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı seçimiyle birlikte yapılacak olan milletvekilliği seçimlerinde hangi partiye oy vermeyi düşünüyorsunuz?” sorusu yöneltildi.

Anketin kararsızlar dağıtıldıktan sonra ortaya çıkan sonuçlarına göre, AK Parti yüzde 38,2, CHP yüzde 24,2, İYİ Parti yüzde 13,4, HDP yüzde 10,1, MHP yüzde 7,1 oranında destek görürken, Memleket Partisi’nin oy oranı ise yüzde 4.1 olarak hesaplandı.

Ankette “14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde Cuhmurbaşkanlığı için kime oy vermeyi düşünüyorsunuz?” sorusu da soruldu. Kararsızların dağıtımından sonra çıkan sonuçlarda, katılımcıların yüzde 46,1’i Recep Tayyip Erdoğan’dan yana oy kullanırken, yüzde 44,1’i Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 7,7’si Muharrem İnce, yüzde 2,1’i ise Sinan Oğan dedi.


Ankette cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında ikinci tura kalması halinde hangi adaya oy verecekleri de soruldu. Böyle bir durumda katılımcıların yüzde 52,1’i Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklerken, Kılıçdaroğlu’nun aldığı oy oranı ise yüzde 47,9 olarak hesaplandı.

HABERLER  Aydınlık’tan Birecik Vergi Dairesi hakkında soru önergesi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.