enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3769
EURO
34,6897
ALTIN
2.428,73
BIST
10.000,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Hafif Yağmurlu
29°C
Şanlıurfa
29°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C

Şanlıurfa’da Bilinci kapalı olarak gelen kist hidatik hastası taburcu oldu

Şanlıurfa’da Bilinci kapalı olarak gelen kist hidatik hastası taburcu oldu

Şanlıurfa’da Bilinci kapalı olarak gelen kist hidatik hastası taburcu oldu
26.04.2023 18:02
0
A+
A-

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine bilinci kapalı olarak getirilen 12 yaşındaki kist hidatik hastası, yapılan ameliyatın ardından taburcu oldu.

Şanlıurfa’da 12 yaşındaki bir kişi, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi aciline bilinci kapalı olarak başvurdu. Yapılan kontrollerin ardından hastaya halk arasında kist olarak bilinen kist hidatik hastalığı tanısı konuldu.

12 yaşındaki hasta Beyin ve Sinir Cerrahi Op. Dr. Barış Erdoğan’nın gerçekleştirdiği ameliyat sonrası taburcu oldu.

Beyin ve Sinir Cerrahi Op. Dr. Barış Erdoğan şunları kaydetti:

“Kist Hidatik hastalığı dünyanın bölgelere göre değişen sıklıklarda görülmektedir. Görülme sıklığı yüz binde ikidir ama genel görülen en çok görülen yerler karaciğer ve akciğerde görülür. Beyin yerleşimleri çok nadir olarak görülür. 12 yaşındaki hastamız bilinci kapalı olarak acile başvurdu. Hastada yaptığımız görüntülemeler sonucunda derin yerleşimli mikroptan kaynaklanan bir hastalığı olduğunu fark ettik. Hastaya acil olarak arkadaşlarımla beraber ameliyat ettik. Ameliyattan sonra hastamızın bilinci yerine geldi. Uyku hali vardı. Ameliyat öncesi genel durumu toparladı. Antibiyotik tedavilerini verdik. Hastamıza bugün itibariyle taburcu edeceğiz dedi.

Hasta yakını Metin Güler, filmini açtılar dediler çocuğumun beyninden ameliyat geçirecek. Çocuğumu hastaneye getirdim burada çocuğu yatırdılar ameliyata aldılar. Beş saat ameliyatta kaldı. Ameliyatı iyi geçti. Allah razı olsun hocamızdan, doktorumuzdan razı olsun devletimizden Allah razı olsun dedi”.

HABERLER  Bir haftada 22 binden fazla yeni vaka
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.