enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,6924
EURO
34,8957
ALTIN
2.508,72
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C

Şanlıurfa’nın öğretmen açığı yine kapanmadı!

Şanlıurfa’nın öğretmen açığı yine kapanmadı!

Şanlıurfa’nın öğretmen açığı yine kapanmadı!
09.05.2023 11:48
0
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 45 bin öğretmen ataması dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı programla gerçekleştirildi. Şanlıurfa’nın payına ise 4 bin 700 öğretmen düştü. Ancak, eğitimde büyük sorunların yaşandığı Urfa’da, bu rakam eğitim sendikalarını memnun etmedi. 10 bin öğretmen açığının olduğu kentte atanan sayının çok yetersiz olduğunu belirten ildeki sendika temsilcileri, öğretmen açığının kapatılması gerektiğini kaydetti.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 45 bin öğretmen ataması dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle gerçekleştirildi. Tek seferde Cumhuriyet tarihinin en büyük öğretmen atamasında Şanlıurfa’ya ise 4 bin 700 öğretmen düştü.

Eğitimde büyük sorunlarla boğuşan ve öğretmen açığı sürekli gündeme gelen Şanlıurfa’ya atanan öğretmen sayısı kentteki eğitim sendikalarını memnun etmedi.

BİHA’ya konuşan sendikaların Şanlıurfa’daki şube yöneticileri öğretmen atamasından Şanlıurfa’ya ayrılan 4 bin 700 kontenjanın yetersizliğine dikkati çekti.

COŞKUN: BELKİ İYİ BİR RAKAM GİBİ GELİYOR AMA MAALESEF YETERSİZ

Eğitimciler Birliği Sendikası ( Eğitim- Bir-Sen)  Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, 4 bin 700 öğretmenin Şanlıurfa’daki açığı kapatmayacağını söyledi. Coşkun, şunları kaydetti:

“45 bin öğretmen ataması yapıldı. İlimize ataması yapılan arkadaşlar da bizi arıyorlar. Daha önce de yardımcı olmuştuk, yine yardımcı olacağız. Yeni başlayacak 45 bin öğretmene ve Urfa’ya atanan 4 bin 700 öğretmene hayırlı olmasını ve ataması yapılmayan arkadaşları da bir an önce atanırlar diye umutla bekliyoruz. Daha önce de açıklama yaptık; sosyal medyada yazdık, gerekli yerlere ulaştık. dosyalarımızı hazırladık, raporlarımızı sunduk. Ancak, Urfa’ya 4 bin 700 öğretmen atandı. Belki iyi bir rakam gibi geliyor ama maalesef yetersiz. Niye yetersiz çünkü Urfa 10 bin öğretmen açığı olan bir il. Deprem ve sel felaketi yaşamış bir il. Bu yüzden buranın öğretmen açığının kapatılması gerekir.”

HABERLER  Şanlıurfa emniyeti motosiklet kullanıcılarına seminer verdi

 “4-5 BİN ÖĞRETMEN HAZİRAN AYINDA URFA’DAN BAŞKA İLLERE GEÇECEK”

Yaklaşık 4-5 bin öğretmenin haziran ayında başka illere tayin isteyeceğini ve öğretmen açığının Urfa’da yine 10 binleri bulacağını ifade eden Coşkun, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Şanlıurfa’nın her Lise Geçiş Sınavı’nda (LGS), her üniversite sınavında sonuncu olması kaderi değildir. Bunun altını çizerek söylüyorum, kaderi değil. Çünkü ataması yapılmayan belki 500 bine yaklaşmış öğretmen arkadaşımız, kardeşimiz var. Mutlaka bu öğretmen açığının kapatılması gerekirdi. Maalesef bir de biliyorsunuz, haziran ayında öğretmenlerin normal tayin isteme hakları var. Tabii ki isteyecekler, istedikleri illere gidecekler. En azından 4-5 bin öğretmen haziran ayında Urfa’dan başka illere geçecek. Zaten mevcut açığımız 10 bin öğretmendi, bunu da eklersek 15 bin eder, 4 bin 700’ü çıkartırsak yine 10 binden fazla açığımız var. Kesinlikle bu açığın kapatılması gerekir.“

BİNİCİ: ÖĞRETMEN AÇIĞI ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERLE KAPATILMAYA ÇALIŞILACAKTIR

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut Binici ise, Urfa’ya atanan öğretmen sayısının kentte öğretmen açığını kapatmayacağını ve ücretli öğretmenlerle bu açığın kapatılmaya çalışacağını belirterek, şunları söyledi:

“Elbette ki yapılan her atamadan memnuniyet duyuyoruz. Ancak yapılan atamalar yetersizdir. Şu anda 100 binleri aşan öğretmen açığımız var. 45 bin sayılarını kat be kat aşan atamayı bekleyen öğretmenlerimiz var. Bizim iktidardan beklentimiz eğitimini tamamlamış heyecanla öğrencilerine kavuşmayı bekleyen bütün eğitimci arkadaşlarımız atamaların bir an evvel yapılmasıdır. Kentimize gelince elbette yapılan bu atamalar üzülerek belirteyim ki öğretmen açığımız kapatmayacaktır. Yine ücretli öğretmen atamasıyla bu açık kapatılmaya çalışılacaktır. Yine dersler boş geçecek, eğitimdeki bütün sorunlar katlanarak devam edecektir”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.