enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Şanlıurfa’da bunaltıcı sıcaklıklar etkisini göstermeye başladı

Şanlıurfa’da bunaltıcı sıcaklıklar etkisini göstermeye başladı

Şanlıurfa’da bunaltıcı sıcaklıklar etkisini göstermeye başladı
11.05.2023 20:58
0
A+
A-

Hava sıcaklıklarının etkisini arttırarak göstermeye başladığı Şanlıurfa’da termometreler bugün 44 dereceye kadar çıktı. Sıcaklıktan korunmak isteyen vatandaşlar, serinlenmek için gölgelik alan ve parklara akın etti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 2023 Mart ayı için yayımladığı rapora göre, Şanlıurfa en sıcak il oldu. Urfa sıcaklıkları zaten dillere destan. Bilhassa yaz mevsimine günler kala Urfa sıcaklıkları bunaltacak seviyeye doğru yükselmeye başladı.

Sıcaklıkların etkisini arttırarak sürdürdüğü Urfa’da termometreler bugün 44 dereceyi gösterdi. Dolayısıyla baharın ilk ayları her ne kadar serin ve ara sıra yağmurlu geçse de, kentte sıcaklık artık kendisini büyük oranda hissettiriyor. Böylece Urfa bir nevi vatandaşların gölgeye muhtaç olduğu sezona girmiş oldu.

Bugün kentin simgesi olan Balıklıgöl’ü ziyaret eden vatandaşlar çimlere oturmanın yasak olması nedeniyle gölgelik alanlar ve parklardaki oturaklarda dinlenirken, çocuklar da fırsat buldukça suya girmekten geri durmadılar.

Sıcaklığın başkenti konumunda olan Urfa’da, sokak hayvanları da en az insanlar kadar sıcaklıktan etkileniyor. Özellikle de kedi ve köpekler buldukları en ufak gölgelikten faydalanmaya çalıştılar.

HABERLER  Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yüz yüze eğitimi devam ettirmekte kararlıyız
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.