enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4794
EURO
34,5707
ALTIN
2.478,66
BIST
9.568,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
28°C
Şanlıurfa
28°C
Açık
Çarşamba Açık
30°C
Perşembe Açık
27°C
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Açık
26°C

YSK’ya yapılacak itiraz süresi bugün sona eriyor

YSK’ya yapılacak itiraz süresi bugün sona eriyor

YSK’ya yapılacak itiraz süresi bugün sona eriyor
17.05.2023 08:38
0
A+
A-

14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine ilişkin sandık kurullarının kararları ve tutanaklarına karşı yapılacak itiraz süresi bugün sona eriyor.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) belirlediği seçim takvimine göre, sandık kurullarının kararları ve tutanaklarına karşı öncelikle ilçe seçim, il seçim ve en son da YSK’ya itiraz hakkı bulunuyor.

Seçimin ertesi günü olan 15 Mayıs’ta ilçe seçim kurularına itirazlar yapıldı ve ilçe seçim kurulları bu konulardaki kararlarını aynı gün saat 23:59’a kadar verdi.

İlçe seçim kurulunun verdiği kararlar ile birleştirme tutanaklarına karşı il seçim kuruluna yönelik itirazlar da dün saat 17.00’ye kadar yapıldı. İl seçim kurulları bu itirazları dün saat 23.59’a kadar karara başladı.

En son olarak il seçim kurulu kararları ile birleştirme tutanaklarına karşı yapılacak itirazlar da bugün saat 17.00’ye kadar YSK’ya bildirilecek. Böylece seçim sandık kurulları ile tutanaklara yapılacak itirazların süresi bitmiş olacak.

YSK’nın kendisine gelen itirazlar hakkında yarına kadar karar vermesi bekleniyor. En son merci olarak YSK’nin vereceği kararlar, kesin olarak geçerli olmuş olacak ve başka herhangi bir itiraz yolu kalmayacak.

Tüm itiraz süreçlerinin tamamlanmasının ardından YSK’nin 19 Mayıs’ta seçimlerin resmi sonuçlarını açıklaması bekleniyor.

HABERLER  Siverek Belediyesi'nden açıklama geldi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.