enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C

Şanlıurfa’da Klimalardaki pahalılık vatandaşları vantilatöre yöneltiyor

Şanlıurfa’da Klimalardaki pahalılık vatandaşları vantilatöre yöneltiyor

Şanlıurfa’da Klimalardaki pahalılık vatandaşları vantilatöre yöneltiyor
31.05.2023 10:26
0
A+
A-

Şanlıurfa’nın bunaltıcı sıcağı, ev ve iş yerlerinde durmakta zorlanan ve yüksek fiyatlarından dolayı klimanın yanına yaklaşamayan vatandaşı vantilatöre yöneltti.

Klima almaya gücü yetmeyen insanların vantilatör tercihi bu cihazın satışlarını da arttırdı. Kullanımı pratik ve enerji tasarrufu açısından avantajlı olan vantilatörlere zam beklendiğini belirten spotçular ise vatandaşların ellerini çabuk tutması tavsiyesinde bulundu.

ŞANLIURFA – Yaz mevsiminin gelmesiyle sıcaklıklar da etkisini iyice hissettiriyor. Ülkenin en sıcak kentlerinden olan Urfa’da vatandaşlar sıcaklardan şikayetçi olmaya başladı bile.

Kentteki vatandaşlar serinlemek için farklı çözümler arıyor. Fiyatı nedeniyle klimaya ilgi azalırken, vatandaşların ilk tercihleri arasında ise vantilatörler geliyor.

Bütçeleri klima almaya yetmeyen vatandaşlar, fiyatlarını uygun buldukları vantilatörlere yöneliyor. Vantilatörlerin kullanımı her ne kadar pratik ve enerji tasarrufu açısından avantajlı olsa da klimalara göre fiyatlarının gayet ucuz olması asıl tercih sebebi.

Şanlıurfa’daki spotçularda vantilatör satışları da sıcaklıkların yükselmesiyle doğru orantılı artmış durumda.

BİHA’ya konuşan spot pazarı esnafından Bedir Aslan, sıcaklıklar arttı mı vantilatör satışlarının da yükselmeye başladığını söyledi.

“NE ZAMAN SICAK BAŞLASA, O ZAMAN YÖNELİM OLUR”

Esnaf Aslan Klimaların fiyatlarında ciddi artışlar olduğunu belirterek, “Vantilatörlere yönelim daha da çok olur. Nasıl olur? Urfa’nın ahlakını biliyoruz. Ne zaman sıcak başlasa, o zaman yönelim olur” dedi.

“HAZİRAN İTİBAREN ZAM BEKLİYORUZ”

Vantilatörlerde bu yıl en fazla 100 lira gibi bir artış olduğunu ve haziran ayından sonra zam beklediklerini belirten esnaf Aslan, “Geçen seneye göre bu yıl en fazla 100 lira falan oynadı. Tabii, yine o vadeli ödemelerden dolayı. Şu an fiyatlar 600-1000 TL arasında değişiyor. Seçimden sonra zam bekliyoruz. 1 Haziran’dan itibaren zam bekliyoruz. Alacaklar acele etsinler” ifadelerini kullandı.

HABERLER  564 projeye 261 milyon lira hibe sağlanacak

Aslan kullanış tarzına göre 4-5 çeşit vantilatör olduğunu aktararak, “En çok tercih edilen vantilatör çeşidi ayaklı olan ya da tavan vantilatörü. Duvar vantilatörü ise nadir tercih ediliyor” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.