enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
25°C
Şanlıurfa
25°C
Açık
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
32°C

Altın fiyatları yükseldi, Şanlıurfa’da ödünç altınla düğünler yok artık

Altın fiyatları yükseldi, Şanlıurfa’da ödünç altınla düğünler yok artık

Altın fiyatları yükseldi, Şanlıurfa’da ödünç altınla düğünler yok artık
01.06.2023 08:36
0
A+
A-

Altın fiyatlarının son yıllarda yükselmesi hem altın satışlarını hem de düğünleri etkiledi.

Şanlıurfa’da vatandaşın düğün yaparken altın almak yerine eşinden dostundan ödünç altın alma durumu nedeyse hiç yaşanmıyor artık. Hem altın fiyatlarının yükselmesi hem de vatandaşın alım gücünün düşmesi, özellikle evlenecek gençleri kara kara düşündürüyor.

ŞANLIURFA –Son bir yılda altının fiyatındaki yükseliş yüzde 65’i buldu. Altının yükselmesi hem düğünleri hem de kuyumcuları olumsuz etkiledi.

Altın fiyatının yükselmesi ve vatandaşın alım gücünün düşmesi, düğün yaparken altın almak yerine eşten dosttan ödünç altın alınması durumunu da ortandan kaldırdı. Şanlıurfa’da bir dönem yaygın olan eşten dosttan ödünç altın alımı artık neredeyse hiç yaşanmıyor. Urfa’da düğünlerde kız tarafının yüklü miktarda altın talep etmesi haliyle evlenecek adayları düşündürüyor.

SARRAF: ALTINDA ÖDÜNÇ VERME DURUMU ÇOK REVAÇTA DEĞİL ARTIK

Altın piyasasının bir yıl içerisinde yüzde 65 artış göstermesine rağmen bu durumda çok da olumsuz etkilenmediklerini söyleyen kuyumcu Hüseyin Sarraf, “Buraya gelen herkes kendi bütçe durumuna göre altın alabiliyor. Ödünç altın verme durumu çok revaçta değil… Millete rahatlık var, bolluk var” dedi.

FIRINCI:  SATIŞLARIMIZDA BİR ETKİLENME DURUMU SÖZ KONUSU OLMADI

Kuyumcu Ahmet Fırıncı ise düğünlerde altın ödünç verme durumunun eskisi gibi olmadığını söyledi.  “Şanlıurfa’da altını olumsuz etkileyecek bir durum olmaz” diyen Fırıncı, “Altının yükselişi olabilir ama bizim satışlarımızda bir azalma olmaz. Millet altına talep ediyor… Altın yükselişi diğer artan ürünlerin gerisinde kaldı. Satışlarımızda bir etkilenme durumu söz konusu olmadı. Ama altında ödünç verme durumu eskisi gibi değil” diye konuştu.

DEMİR: O TÜR PİYASALAR ŞU AN KALKMIŞ DURUMDA

Bu dönemde artık kimsenin kimseye borç bile vermediğini dile getiren kuyumcu Ali Demir, “Altın eskiden ödünç veriliyordu artık öyle bir durum yok. Güvenden ziyade artık kimse kimseye borç vermiyor. O tür piyasalar şu an kalkmış durumda” dedi.

HABERLER  Deprem bölgesindeki işverenlerin sigorta primlerini hazine karşılayacak

Ali Demir, Urfa’da bir evlilikte en az 400-500 bin liralık altın alındığını söyledi.

YILMAZ: YÜKSEK ALTIN TALEBİ GENÇLERİ EVDE BIRAKTI

Kız tarafının yüklü miktarda altın istemesi nedeniyle gençlerin evlenirken iki kere düşünmek zorunda kaldığını vurgulayan vatandaş Ömer Yılmaz, “Ödünç altın durumu bitti, sahte altın bile takan var. Düğünden bir müddet sonra borç var denilip, altınlar satılıyor. Urfa’da kız tarafı çok yüksek altın talep ediyor. Bu nedenle erkek tarafı altın almakta zorlanıyor. Ekonomi ne kadar düşse de kalksa da vatandaşımızın zihniyeti düşmüyor. Bekârları ne yapacağımızı bilmiyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.