enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Devlet Bahçeli’den ‘100 il’ çıkışı

Devlet Bahçeli’den ‘100 il’ çıkışı

Devlet Bahçeli’den ‘100 il’ çıkışı
13.06.2023 20:06
0
A+
A-

MHP lideri Devlet Bahçeli’den ‘100 il’ çıkışı geldi! “Yeni yüzyılda, 100 il, 1000 ilçeden müteşekkil idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye’yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür” diyen Bahçeli’nin açıklaması sonrası bazı ilçeleri heyecan sardı. Peki Siverek de mi il oluyor?

Yeni dönemdeki ilk grup toplantısını gerçekleştiren MHP’de Genel Başkan Devlet Bahçeli, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Anayasa tekliflerinin hazır olduğunu söyleyen Devlet Bahçeli’nin en dikkat çekici çıkışlarından biriyse 100 il vurgusu oldu! 

“Cumhuriyet’in 100’ncü yıldönümünde 100 maddelik Anayasa teklif metnimiz de çoktan hazırlanmıştır” diyen Bahçeli, Türkiye’nin idari yapısına 19 yeni il ile çok sayıda ilçenin eklenmesi istedi:

“Yeni yüzyılda, 100 il, 1000 ilçeden müteşekkil idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye’yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür.”

İLÇELERİ HEYECAN SARDI!

Türkiye’nin son ili olan Düzce, 1999 öncesine kadar Bolu’ya bağlı bir ilçeydi. Düzce, 12 Kasım depreminin ardından 9 Aralık 1999 tarihinde Bolu’dan ayrıldı ve il oldu. 81 plakalı Düzce’nin ardından 19 ilçe daha il olabilir.

Türkiye’de aralarında Şanlıurfa’dan Siverek’in de bulunduğu il olmayı bekleyen birçok ilçe var.

İL OLMAYA YAKIN İLÇELER

Yüksekova, Kahta, Edremit, Polatlı, Ünye, Ergani, Kozan, Cizre, Elbistan, Ereğli, Lüleburgaz, Bandırma, Fethiye, Nazilli, Akhisar, Erciş, Manavgat, Siverek, İskenderun, Çorlu, İnegöl, Alanya, Tarsus, Gebze.

HABERLER  Viranşehir'de Kan akıtan ahır kavgasının görüntüleri ortaya çıktı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.