enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3841
EURO
34,6882
ALTIN
2.409,30
BIST
10.111,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Hafif Yağmurlu
29°C
Şanlıurfa
29°C
Hafif Yağmurlu
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
24°C

Şanlıurfa’da hırsızlar mezarlıkların demir ve kapılarını çalıyorlar

Şanlıurfa’da hırsızlar mezarlıkların demir ve kapılarını çalıyorlar

Şanlıurfa’da hırsızlar mezarlıkların demir ve kapılarını çalıyorlar
16.06.2023 19:01
0
A+
A-

Şanlıurfa’da hırsızlar mezarlıklara girip demir korkulukları ve aile mezarlıkların kapılarını çalıyor, mezar taşlarını kırıp onlara zarar veriyor. Bu durumun mağdurlarından olan Şanlıurfalı gurbetçi Adem Horoz, mezarlıkların içler acısı bir duruma getirildiğini belirterek, “Buradaki vefat eden yakınlarımızı tekrardan buraya gömmek zorunda kaldık” dedi. Horoz, mezarlıklarda güvenlik kamerasının bulunmamasından şikayetçi oldu.

Şanlıurfa’da artan hırsızlık olaylarından mezarlıklar da nasibini alıyor. Eyyübiye’de bulunan Harran Kapı Mezarlığı’na dadanan hırsızlar ve madde bağımlıları, aile mezarlıkları etrafında çevrili demir korkulukları ve kapıları çalıyor, mezar taşlarını kırarak onlara zarar veriyorlar.

İzmir’de yaşadığını ve aile mezarlıklarını ziyaret etmek için sık sık Urfa’ya geldiğini belirten Adem Horoz, söz konusu durumdan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Özellikle mezarlık etrafında güvenlik kameralarının bulunmamasından şikayetçi olan gurbetçi vatandaş Horoz, bundan dolayı hırsızlık yapan şahısları tespit edemediklerini belirterek, başta Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül olmak üzere, tüm yetkililere seslenip bir an önce çözüm bulunmasını talep etti.

HOROZ: VEFAT EDEN YAKINLARIMIZI TEKRARDAN BURAYA GÖMMEK ZORUNDA KALDIK

İzmir’de gurbetçi olan Adem Horoz, her sene Şanlıurfa’ya aile bireylerini ve ölülerini ziyarete geldiklerini belirterek, içler acısı diye bahsettiği görüntülerle bu sene karşılaştıklarını ifade etti ve şunları söyledi:

“Gurbetçi insanlarız. Fakat biz buraya bu sene geldik, içler acısı bir durumla karşılaştık. İnanın, buradaki vefat eden yakınlarımızı tekrardan buraya gömmek zorunda kaldık. O acıyı tekrardan yaşadık. Halini görüyorsunuz. İçler acısı bir durumda. Burada belediye yetkilileri hiçbiri bir işlem yapmamakta, burayla ilgilenmemektedirler. Burada hiçbir yerde kamera kaydı bulamazsınız.”

“BURDADA ÇALIŞAN GÖREVLİ ARKADAŞLARIN BİLE CANI TEHLİKEDE”

Horoz,  madde bağımlılarının mezarlıkta sürekli gezdiğini ve bundan dolayı defin işlemleri için mezarlıkta bulunan görevlilerin canının da tehlikede olduğunu kaydederek, “Burada çalışan görevli arkadaşların bile canı tehlikde. Çünkü madde bağımlıları, yasaklı madde kullanan insanlar burada sürekli gezmekte. Az önce buradalardı. Bizi görünce çekip gittiler. O yüzden yetkililerden, özellikle Zeynel Abidin Beyazgül beyefendiden istirhamım, bir an önce gelsin kendi gözüyle burayı görsün. Belediyecilik sadece vatandaşa su dağıtmak, halk otobüsüyle yolculuk yaptırmak değil. Gelsin burayı görsün. Burada yatan sonuçta bizim yakınlarımız” ifadelerini kullandı.

HABERLER  Suruç'ta Sulama kanalına devrilen motosiklet sürücüsü öldü

“KAMERA OLMADIĞI İÇİN HIRSIZLIĞI YAPAN ŞAHISLARI TESPİT EDEMİYORUZ”

Mezarlığa özellikle güvenlik kamera talebinde bulunan Horoz, mezarlıklardaki demir korkulukların ve kapıların çalındığını belirtti ve şöyle devam etti:

“İçerde bulunan demir korkulukları çalmışlar. Şurada kapımız vardı, kapıyı çalmışlar. O yetmezmiş gibi, mezar taşlarının hepsine zarar vermişler. Yani burada kamera kaydı yok. Biz karakola gittiğimiz zaman bizden kamera kaydı istiyor. Kamera yok burada. Yani bizim burada bu hırsızlığı yapan şahısları tespit etmemiz mümkün değil.  Bunu emniyetin çözmesi lazım. Ama ne yazık ki, burada ne bir polis, ne bir bekçi, ne buradan sorumlu bir arkadaş göremiyoruz. Sadece burada mezarlıkla ilgilenen bekçi arkadaşlar var. Onlar da buranın güvenliğini değil, sadece mezarla ilgili işlemler için buradalar. Onların bile can güvenliği tehlikede. Arkadaşların bile kendi malzemelerini çalmışlar. Klimalarını, klima motorlarını, motorsikletlerini çalmışlar. Buna bir an önce bir çözüm bulunması lazım”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.