enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

YKS’nin ilk oturumu olan TYT bugün başladı

YKS’nin ilk oturumu olan TYT bugün başladı

YKS’nin ilk oturumu olan TYT bugün başladı
17.06.2023 10:15
0
A+
A-

Bugün milyonlarca öğrenci üniversiteye yerleşmek için YKS sınavlarının ilk oturumu olan TYT’ye girdi. Diğer iki oturum olan AYT ile YDT ise, yarın yapılacak. Böylece adaylar, bugün ve yarın olmak üzere toplam üç oturumda ter dökecek.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS), bugün ve yarın olmak üzere üç oturum şeklinde KKTC Lefkoşa dahil toplam 228 sınav merkezinde uygulanacak.

YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün 3 milyon 527 bin 466 adayın katılımıyla başladı.

TYT’de adaylara Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri testlerinde toplam 120 soru soruluyor ve 165 dakika süre veriliyor.

Sınav saat 10.15 itibarıyla başladı. Birçok aday, sınava zamanında girmek sabahın erken saatlerinde sınava girecek okullara gelirken, bazıları ise geç kalmamak için koşar adımlarla geldiler. 

Ancak bazı öğrenciler ise, tüm çabalara rağmen geç kalıp sınava alınmadılar.

Sınava giren öğrencilerle bilrikte, veliler de büyük bir heyecan yaşadılar. Evlatlarının sınavlardan iyi bir sonuç alıp istedikleri üniversite ve bölüme yerleşmeleri için dualar ettiler.

DİĞER İKİ OTURUM YARIN OLACAK

Öğrencilik hayatının en önemli süreci olan YKS’nin ilk oturumu, bugün saat 13.00’de sona eriyor.

Diğer iki oturum olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile Yabancı Dil Testi (YDT) ise, yarın düzenlenecek. 

160 sorudan oluşan ve 180 dakika sürecek olan AYT oturumu, saat 10.15’te başlayıp 13.15’te bitecek. Ssaat 15.45’te başlayıp 17.45’te sona erecek YDT oturumunda ise, 80 soru sorulacak.

HABERLER  Eyyübiye Belediyesi'nin desteklediği sınava 7 bin öğrenci katıldı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.