enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3961
EURO
34,5541
ALTIN
2.384,55
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
25°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C

Şanlıurfa’da kasaplarda bayram hazırlığı başladı

Şanlıurfa’da kasaplarda bayram hazırlığı başladı

Şanlıurfa’da kasaplarda bayram hazırlığı başladı
26.06.2023 19:11
0
A+
A-

Kurban Bayramı’na iki gün kala, Şanlıurfa’da kasaplarda kurban kesim ve et çekim fiyatları belli oldu. Küçük ve büyükbaş kurbanlık kesim ücretleri hayvanın büyüklüğüne göre değişiyor.

Küçükbaş kurbanlık kesim fiyatı 200 liradan başlarken, büyükbaş kurban kesim fiyatları ise 2 bin TL’den başlıyor. Kurban etlerinden kıyma yaptırmak isteyenler ise kasaplara çekim işlemi için kilo başına 5 TL ödeyecek.

Kurban Bayramı’na iki gün kaldı. Kurban kesmek isteyen vatandaşlar, hayvan pazarlarını gezmeye devam ederken, kasapların da kurban kesim ve kıyma çekme fiyatları belli oldu.

Küçük ve büyükbaş kurbanlık kesim ücretleri hayvanın büyüklüğüne göre değişiyor.

Şanlıurfa’da büyükbaş kurban kesim ücreti en düşük 2 bin TL’den başlarken küçükbaş kurban kesim ücreti ise en düşük 200 TL’den başlıyor.

Kurban Bayramı’nda kestikleri kurbanlık etleri kıyma olarak çektirmek isteyen vatandaşlar ise kasaplara bu işlem için 3 ila 5 TL arasında bir ücret ödeyecek.

BİHA’ya konuşan kasaplar, artan maliyetler nedeniyle kesim ve çekim ücretlerinin ikiye katlandığını belirtti.

KARINCA: ARTAN MALİYETLER ET ÇEKİM VE KURBAN KESİM FİYATLARINI ARTTIRDI

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesi Akşemsettin Mahallesinde yaklaşık 7 yıldır kasaplık yapan Mehmet Karınca, artan maliyetlerin et çekim ve kurban kesim fiyatlarını da etkiledeğini belirterek, şöyle konuştu:

“Geçen yıl et çekimi 2 TL’ydi bu yıl 4 TL oldu. Bunun nedeni elektrik ve artan maliyetler. Hayvan kesim fiyatlarında da artış var. Bu yıl büyükbaş kemikli 3 bin TL kemiksiz ise 4 bin TL. Küçükbaş kurbanlık kesimler ise 250-300 TL arasında. Bu artış da özelikle eleman giderlerindeki artış etkli oldu.”

KEŞKÜŞ: BU SENE ET ÇEKİM FİYATLARIMIZ KİLOGRAM BAŞI 3-4 TL ARASINDA

Aynı bölgede kasaplık yapan İbrahim Keşküş, bu yıl et çekim fiyatlarının kilogram başı 3 ila 4 TL olduğunu ifaderek, şunları kaydetti:

HABERLER  e-Devlet’te yeni hizmet! Emekli maaşınızı öğrenin

“Fiyatlar şuan pahalı ama bu sadece buraya özgü değil, Türkiye’nin hatta dünyanın her yerinde var. Bu sene et çekim fiyatlarımız 3-4 TL arasında. Ne kadar ucuz olursa o kadar iyi. Küçükbaş kurban kesimi ise 200 ila 300 TL arasında büyükbaş kurban kesimi ise 2 bin TL’den aşağı yok.”

KORAK: FİYATLARDAN MEMNUN OLANDA DA VAR, OLMAYAN DA

Kasap İbrahim Korak da, geçen yıla oranla kesim fiyatlarının ikiye katlandığını belirtti.

Artan fiyatlardan bir kısım vatandaşların memnun olmadığını kaydeden Korak, “Geçen yıl küçükbaş hayvan kesim fiyatı 250-300 TL arasındaydı. Büyükbaş ise bin 500 TL ile 2 bin TL arasında. Bu yıl fiyatlar arttı büyükbaş kesim 2 ila  4 bin TL arasında değişiyor. Et çekim fiyatarımız ise geçen yıl kilo başı 3 TL’ydi bu yıl 5 TL. Vatandaş gelip şimdiden soruyor. Yoğunluk var.  Ama fiyatlardan memnun olanda da var, olmayanda.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.