enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4869
EURO
34,7268
ALTIN
2.409,36
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Hafif Yağmurlu
25°C
Şanlıurfa
25°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Şanlıurfa’daki kelaynaklardan 30 tanesi göç için doğaya bırakıldı

Şanlıurfa’daki kelaynaklardan 30 tanesi göç için doğaya bırakıldı

Şanlıurfa’daki kelaynaklardan 30 tanesi göç için doğaya bırakıldı
07.07.2023 18:01
0
A+
A-

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesindeki üretim istasyonunda koruma altında tutulan kelaynaklardan 30 tanesi göç etmeleri için doğaya bırakıldı. Ayrıca göçe bırakılan 4 kelaynak kuşuna da GPRS takıldı.

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesindeki Kelaynak Üretim İstasyonu’nda koruma altında tutulan kelaynakların sayısı, son yıllardaki rekor üremeler ve bu yıl dünyaya gelen 57 yavru ile birlikte sayısı 334’e ulaştı.

İstasyondaki elaynaklardan 30 tanesi, Birecik Kaymakamı Kadir Duman’ın da katıldığı bir törenle göç etmeleri için doğaya bırakıldı.

Ayrıca göç etmeleri için doğaya bırakılan 4 kelaynak kuşuna da GPRS takıldı. 

Birecik Kaymakamlığı tarafından “Kelaynaklarımız Birecik  Semalarından Göçe Bırakıldı” başlığıyla yapılan sosyal medya paylaşımında şu ifadeler kullandı:

“Birecik Kelaynak Üretim İstasyonu’nda koruma altında tutulan ve son yıllardaki rekor üremeler ve bu yıl dünyaya gelen 57 yavru ile birlikte  sayısı 334’e ulaşan kelaynaklardan 30 tanesi, veteriner kontrolünden geçirilerek ayakları numaralandırılıp kanat ve gaga boyları ölçüldükten sonra göçe bırakıldı. Ayrıca GPRS takılan 4 kelaynak göçe bırakıldı.

GPRS takılan Birecik isimli  Kelaynak Kuşu Kaymakamımız Kadir Duman’ın ellerinde doğaya bırakıldı.”.

HABERLER  Birecik Kültür ve Lezzet Festivali başladı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.