enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Çok Bulutlu
25°C
Salı Çok Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

AK Partili Dusak “akrabalarına jeneratör gönderdi” iddialarına yanıt verdi

AK Partili Dusak “akrabalarına jeneratör gönderdi” iddialarına yanıt verdi

AK Partili Dusak “akrabalarına jeneratör gönderdi” iddialarına yanıt verdi
29.07.2023 15:42
0
A+
A-

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdurrahim Dusak, DEDAŞ’ın Siverek’teki 20 köyün elektriğini kesmeden önce AK Partili Abdurrahim Dusak ve ailesine jeneratör gönderdiğine dair iddialara yanıt verdi.

Dusak, “Enerji kesintisinden kaynaklı olarak kendi köyümüze jeneratör gönderdiğimize ilişkin iddialar gerçekleri yansıtmamakla beraber maalesef yanlış bilgilerle maksatlı ve kötü niyetli bir şekilde kamuoyuyla paylaşılmıştır” dedi.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, birkaç gün yaptığı bir paylaşımla, DEDAŞ’ın Siverek’teki 20 köyün elektriğini kesmeden önce AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdurrahim Dusak ve ailesine jeneratör gönderdiğini iddia etmişti.

CHP’li Tanal, yaptığı paylaşımda, “Bize aktarılan bir iddiaya göre İddiaya göre DEDAŞ ekipleri, elektrik enerjisinde kesintiye gitmeden önce AKP’li vekil Abdurrahim Dusak ile yakınları mağdur olmasın diye tırlarla Taşlı Köyü’ne dev jeneratörler taşındı. Bu jeneratörler, Abdurrahim Dusak ve yakınlarının tarlalarının sulama kuyularına bağlandı” ifadelerini kullanmıştı.

AK Partili Şanlıurfa Milletvekili Abdurrahim Dusak’tan ilgili iddialara yanıt geldi. İddiaları “mesnetsiz” diye nitelendiren Vekil Dusak, “Enerji kesintisinden kaynaklı olarak kendi köyümüze jeneratör gönderdiğimize ilişkin iddialar gerçekleri yansıtmamakla beraber maalesef yanlış bilgilerle maksatlı ve kötü niyetli bir şekilde kamuoyuyla paylaşılmıştır” sözleriyle başladığı açıklamasında şunları söyledi:

“Değerli Kamuoyu,

Son günlerde muhalif basın organlarında şahsıma ilişkin yer alan mesnetsiz haberlerle ilgili açıklamamız:

Enerji kesintisinden kaynaklı olarak kendi köyümüze jeneratör gönderdiğimize ilişkin iddialar gerçekleri yansıtmamakla beraber maalesef yanlış bilgilerle maksatlı ve kötü niyetli bir şekilde kamuoyuyla paylaşılmıştır.

Akrabalarımıza yönelik özel olarak enerji kesintisi nedeniyle jeneratör temini yapıldığı iddiaları da kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.

Enerji arıza ve kesintilerinde borçlu olmayan çiftçilerin mağdur edilmemesi için ilgili enerji dağıtım firmasının, çiftçilere jeneratör sağlamak amacıyla Şanlıurfa’nın her ilçesinde rutin bir uygulama gerçekleştirdiği kamuoyu tarafından bilinmektedir.

HABERLER  Seçmen listeleri askıdan indirildi

Enerji kesintileri sebebiyle bütün ilçelerimizden gelen çok sayıda şikâyet üzerine ilgili enerji dağıtım firmasıyla, vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi hususunda sürekli telkin ve taleplerimiz olmaktadır.

Mesnetsiz haberlerle bizleri karalama çabalarının kulaktan dolma yalan ve yanlış beyanlarla gerçekleştirilmiş olması oldukça üzücüdür. Yanlış bilgilerle kamuoyunu yanıltmak, insanlık ve ahlak açısından doğru değildir.

Muhalefetin görevi elbette muhalefet yapmak ve eleştirilerde bulunmaktır ancak bunu yaparken insaf ve vicdanla hareket etmesi büyük önem taşımaktadır. Herhangi bir iddiayı ortaya atmadan önce, kaynağını araştırmak ve gerçekleri doğrulamak, insanların haklarını korumak ve doğru bilgiye ulaşmak için en doğru yoldur.

Örneğin, köyümüzde şahsıma ait bir ev olmadığı ve haliyle evimize jeneratör bağlanmadığı gerçeğini göz ardı etmek ve enerji dağıtım firmasının borcu olmayan çiftçi abonelere ayrım gözetmeksizin jeneratör temin edilmesi dışında şahsıma ve yakınlarıma özel yapılmış her hangi bir uygulama yoktur.

Bu sebeple, “iddialara göre” söylemleriyle değil, doğru araştırmalar yapılarak gerçeklerin ortaya çıkarılmasını ümit ederdik. Hukukta bulunan “Müddei iddiasını ispatla mükelleftir.” ilkesi gereği, söz konusu iddiaların ispatlanmasının gerektiğine inanıyoruz. Aksi durumda kamuoyunda müfterilikten öteye gidilmemiş olup konu yargıya tarafımızca taşınacaktır.

Teşekkür ederim.”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.