enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3763
EURO
34,7656
ALTIN
2.429,79
BIST
9.945,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
29°C
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Şanlıurfa’da pamuk dolandırıcılığı yapan çete çökertildi

Şanlıurfa’da pamuk dolandırıcılığı yapan çete çökertildi

Şanlıurfa’da pamuk dolandırıcılığı yapan çete çökertildi
01.08.2023 10:33
0
A+
A-

Organizeli bir şekilde dolandırıclık yapan şahıslar, sahte plaka ve ruhsatla İskenderun limanından aldıkları tonlarca pamuğu getirdikleri Şanlıurfa’da piyasaya sürmeye çalışırlarken yakalandı.

JASAT dedektifleri tarafından yapılan operasyonla yakalanan şahısların daha önce de aynı yöntemlerle dolandırıcılık yaptıkları ortaya çıktı.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi ( JASAT) dedektifleri, Şanlıurfa’da organizeli bir şekilde dolandırıclık yapan çeteyi çökertti.

Organizatörlüğünü Kadir E. ve Salih K. isimli iki şahsın yaptığı olayda, Hatay ili İskenderun limanından sahte plaka ve ruhsatla alınan İ.B. isimli şahsa ait piyasa değeri yaklaşık 2 milyon TL olan 27 ton pamuk, Kahramanmaraş iline götürülmesi gerekirken Şanlıurfa’ya getirildi.

İlgili dolandırıcılık olayının tespit edilmesi üzerine harekete geçen JASAT dedektifleri, çalıntı pamukları 29 Temmuz’da düzenledikleri bir operasyon Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine Yamaçaltı Mahallesinde ele geçirdi.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yayımlayan Şanlıurfa Jandarma İl Komutanlığı, şu ifadeleri kullandı:

“Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) dedektifleri, Hatay ili İskenderun limanından sahte plaka ve ruhsatla alınan, İ.B. isimli şahsa ait (27) ton pamuğun (Piyasa değeri yaklaşık 2.000.000 TL) Kahramanmaraş iline gitmesi gerekirken Şanlıurfa iline getirilerek illegal yollardan piyasaya sürüleceğinin tespit edilmesi üzerine harekete geçmiş ve JASAT dedektiflerinin ısrarlı takibi sonucu çalıntı pamuklar 29.07.2023 günü Şanlıurfa ili, Eyyübiye ilçesine bağlı Yamaçaltı Mahallesinde eksiksiz bir şekilde ele geçirilmiştir.

JASAT dedektiflerince olayı gerçekleştiren şahıs/şahısların tespiti ve yakalanması kapsamında yürütülen soruşturmada nakliye işi yapan Kadir E. (Eyyübiye) ve Salih K.(Suruç) isimli şahısların koordinatörlüğünde; M.K., M.D., İ.A. ve C.K. isimli şüpheliler ile müşterek gerçekleştirildiği tespit edilmiştir. Yakalanan şüpheliler adli makamlara sevk edilmiştir. Olayın organizatörlüğünü yapan Kadir E. ve Salih K.’nın daha önce de aynı yöntemlerle vatandaşlardan pamuk, iplik, pimapen, tarım ilacı, gübre vb. dolandırdıkları ve bu konuda adli makamlarda dosyalarının bulunduğu tespit edilmiştir. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.

HABERLER  Şanlıurfa'da feci kaza: 1 ölü, 20 yaralı

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, yasaların kendisine verdiği görev ve sorumlulukların gereğini yerine getirirken vatandaşlarımızın da bu tarz dolandırıcılık olaylarına karşı daha dikkatli olmaları konusunda uyarmaktadır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.