enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

Milletvekili Yazmacı: Şanlıurfa’yı sanayide daha ileriye taşıyacağız

Milletvekili Yazmacı: Şanlıurfa’yı sanayide daha ileriye taşıyacağız

Milletvekili Yazmacı: Şanlıurfa’yı sanayide daha ileriye taşıyacağız
04.08.2023 18:49
0
A+
A-

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, Şanlıurfa’nın sanayi alanında büyük destekler aldığını belirterek, “Son 20 yılda sanayi alanında şehrimize 2 milyar 39 milyon destek sağlandı. Teşviklerle işletme sayıları ile birlikte istihdam da arttı. Şehrimizi sanayi alanında da daha iyi noktalara taşıyacağız” dedi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi (OSB)Müdürü Osman Oktay’ı ziyaret ederek, çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Şanlıurfa’nın her alanda olduğu gibi sanayide de hızla büyüdüğünü belirten Yazmacı, “Şehrimiz sanayide büyüyor, üretimleriyle dünyaya açılıyor.  Şanlıurfa OSB’de 396 fabrika aktif üretim yaparken, 62 fabrika proje aşamasında, 137 fabrika inşaat sürecinde bulunuyor. Son 20 yılda sanayi alanında şehrimize 2 milyar 39 milyon destek sağlandı. Teşviklerle işletme sayıları ile birlikte istihdam da arttı. Şehrimizi sanayi alanında da daha iyi noktalara taşıyacağız” dedi.

BESİCİLER HİBE DESTEKLERLE BÜYÜMEYİ HEDEFLİYOR

Yazmacı, Şanlıurfa Tarıma Dayalı İhtisas (BESİ) Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürü Mehmet Rüstem Coşkun’u da ziyaret etti. Çalışmalarla ilgili bilgi alan Yazmacı, BESİ OSB besicileriyle de bir araya gelip, tesisleri gezdi. Sunulan hizmetlerle ilgili durum değerlendirmesi yapan Yazmacı, şöyle konuştu:

“Kurulduğu 2007 yılından bu yana gelişerek daha çok besiciye hitap eden BESİ OSB’de 8 bin 360 dönüm alanda 512’si tahsis edilmiş, 172’si yapım aşamasında çiftlik bulunuyor. Besicilerimiz hibe destekleriyle daha da gelişmeyi ve büyümeyi hedefliyor. Bizler de taleplerini Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’ya ileteceğiz.”

HAYVANSAL VE BİTKİSEL ATIKTAN ENERJİ ÜRETİLİYOR

BESİ OBS’de bulunan Babil Biyogaz Enerji Sistemleri tesisini de gezen Yazmacı, hayvansal ve bitkisel atıklardan enerji ve gübre üretimiyle ilgili yetkililerden bilgi aldı. Babil Biyogaz’ın Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği ile Mücadele Validasyonuna sahip tek tesis olma özelliği taşıdığını belirten Milletvekili Yazmacı, “Şanlıurfa başta olmak üzere ülkemiz için enerji ve gübre üreten tesisteki çalışmaları dinlemekten büyük mutluluk duydum. Tesiste 4.68 mw/h güç ile 33 bin evin elektrik ihtiyacının karşılanıyor. Günlük stabil bir durumda kontrolsüz doğaya salınacak 1000 m3 atığın fermentasyon ve hijyenizasyon ile temizlenmesi faaliyetini sürdürüyor. Yıllık 9 milyon 600 bin m3 saf metan üretimi yapılıyor. Şanlıurfamızda 400 bin dekar alanın gübrelenmesi ile toprakların organik madde miktarının arttırılmasına ve organik tarıma destek sağlanıyor. Şehrimize bu tesisi kazandıran yatırımcılarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABERLER  Şanlıurfa'daki sel felaketi mağduru mahalleye sessiz kalmadılar: Özaslan ve heyeti mağduriyeti dinledi

Yazmacı ziyaretleri kapsamında ayrıca fabrika işçileriyle bir araya geldi. Desent Moda Tekstil Fabrikası işveren ve işçileriyle buluşan Yazmacı, fabrikayı gezip, çalışanlarla sohbet etti. Yazmacı, “Fabrikayı gezerken, üretmenin ve emeğin değerini bir kez daha anladım. Fabrika çalışanlarımız nezdinde sermayesi alın teri olan tüm işçilerimize kolaylıklar diliyorum.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.