enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5188
EURO
34,8976
ALTIN
2.433,22
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
29°C
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Deprem nedeniyle ödenemeyen SGK primlerine taksit imkanı

Deprem nedeniyle ödenemeyen SGK primlerine taksit imkanı

Deprem nedeniyle ödenemeyen SGK primlerine taksit imkanı
08.08.2023 20:32
0
A+
A-

6 Şubat’taki depremin etkili olduğu bölgelerde işverenlerin SGK primlerinin ödemesi ağustos ayına ertelenmişti.

Şanlıurfa İl Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Nurettin Nacar, ödenmemiş prim borçlarının gecikme cezası ve zammı uygulanmaksızın 24 ay süre ile tecil ve taksitlendirme yapılabileceğini duyurdu.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerin etkili olduğu bölgelerde işletmeler ve çalışanlar çok etkilendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı çalışanların güvenliği ve işletmeleri hayata döndürebilmek için çok sayıda önlem aldı ve yenilerini almaya devam ediyor.

 Bölgedeki işverenler Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) olan yükümlülüklerini zamanında yerine getiremedi. Bu işletmelerin desteklenmesi, toplumsal dayanışma açısından son derece önemli olduğundan SGK yeni kararlar aldı.

İşverenler ocaktaki primlerini şubatta yatıracaktı. Deprem sonrası ödemelerin ertelemesi kararı çıktı. İşverenlerin çoğu da şubattan itibaren SGK primlerini yatıramadı. Erteleme ağustos ayına kadardı.

Alınan yeni kararla ağustosta ödeme güçlüğü yaşanacağından primler 24 ay süreyle tecil ve taksitlendirme yapılabilecek.

Şanlıurfa İl Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Nurettin Nacar, konuya ilişkin yazılı açıklamasında prim borcu olanların tecil ve taksitlendirme sürenin uzatıldığının müjdesini verdi. Nacar, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Özel Sektör İşverenlerine ait 2023/Ocak ile 2023/Ağustos Dönemlerine Ait Ödenmemiş Prim borçları; Kamu İşverenlerine ait 2022/Aralık ile 2023/Ağustos Dönemlerine Ait Ödenmemiş Prim borçları 4/B sigortalılarına (BAĞ-KUR) ait 2023/Ocak ile 2023/Ağustos Dönemlerine Ait Ödenmemiş Prim borçları 24 ay süre ile tecil ve taksitlendirme kapsamındadır. Borçluların bağlı oldukları İl Müdürlüğüne 31.08.2023 Tarihine Kadar Başvuruda Bulunulması Halinde Gecikme Zammı Ve Gecikme Faizi Uygulanmadan 24 Ay Süre ile TECİL FAİZİ ALINMADAN taksitlendirme yapılacaktır”.

HABERLER  Tarım ve Orman Bakanlığı, 53 sözleşmeli personel alımı yapılacak
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.