enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

Şanlıurfa Barosu’ndan kadın cinayetine tepki

Şanlıurfa Barosu’ndan kadın cinayetine tepki

Şanlıurfa Barosu’ndan kadın cinayetine tepki
08.08.2023 20:18
0
A+
A-

Şanlıurfa Barosu, Siverek’te sokak ortasında öldürülen Esma Kalenderli olayına ilişkin açıklama yaparak, kadın cinayetlerine karşı “Etkili önlemler alınması için daha ne kadar ölmemiz gerekecek” açıklamasında bulundu.

Siverek’te boşandığı eşi tarafından sokakta tabancayla vurularak öldürülen Esma Kalenderli olayına ilişkin Şanlıurfa Barosu açıklama yaptı.

Baro binasının toplantı salonunda düzenlenen açıklamayı Kadın Hakları Merkezi Başkanı Avukat Zeliha Özen yaptı.

Avukat Özen açıklamasında Esma Kalenderli için adaletin sağlanması ve benzer olayların yaşanmaması için gerekenlerin yapılması çağrısında bulundu.

Özen, kadın cinayetlerinin arttığı bir dönemde, iki gün önce Siverek’te boşanmış olduğu eşi Murat Utuş tarafından sokak ortasında silahla öldürülen Esma Kalenderli’nin katledilmesinin derin üzüntüsünü ve öfkesini yaşadıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“27 suç dosyası bulunan zanlı, ruhsatsız silahıyla birden fazla kez maktulü öldürmeye yeltenmiş çevredekilerin müdahalesiyle durdurulmuştur. Yaşanan bu olaylar neticesinde Esma KALENDERLİ Siverek Aile Mahkemesinden zanlıya elektronik kelepçe takılması talebinde bulunmuştur. Mahkemece yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle elektronik kelepçe talebi reddedilmiştir.

6284 Sayılı Kanunda yer alan ‘Koruyucu Tedbir Kararlarının verilmesi hususunda şiddetin uygulandığına dair delil veya belge aranmaz.’ İbaresi yargı sistemindeki uygulayıcılar tarafından görmezden gelinmektedir. Yasal düzenlemeler yargı eliyle işlevsiz bırakılmaktadır. Bu durum mağdur konumundaki kadınların adaletin tesis edileceğine olan inancını zedelemektedir.”

Esma Kalenderli’nin ölüm tehdidi almasına rağmen öldürülmesinin koruma mekanizmalarının kadını korumakta yetersiz kaldığını gözler önüne serdiğini ifade eden Özen, “Kadına karşı yapılan şiddet olaylarına belgesiz, delilsiz ve bahanesiz ‘DUR’ denilmesi gerekmektedir. Esma Kalenderli’nin katledildiği güne kadarki süreçte kadına yönelik şiddetle mücadelede kararlı bir duruş sergilenmemesini şiddetle kınıyoruz” dedi.

“Etkili önlemler alınması için daha ne kadar ölmemiz gerekecek” diyen Özen, Esma Kalenderli’nin katilinin adalet önünde hesap vermesi için, yargı makamlarının etkili soruşturma ve kovuşturma yapması için Şanlıurfa Barosu olarak sürecin takipçisi olacaklarını kaydetti.

HABERLER  Şanlıurfa'da Öğrenci servisine çarpan kepçenin operatörü tutuklandı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.